Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εορτασμός Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου

- Advertisement -

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου

Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Την επομένη μέρα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και στην συνέχεια η δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του καταγομένου εκ Ζεμενού Κορινθίας, εγγάμου Διακόνου π. Γεωργίου Σαλάτα, ο οποίος είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου και διετέλεσε επί σειρά ετών Ιεροψάλτης στον ως άνω Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Λιτάνευση της Σεπτής και Θαυματουργής Ιεράς Εικόνας του Ιερομάρτυρος Αγίου Βλασίου στις οδούς της Πόλης την οποία συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου. Από την Μπάντα ακούστηκαν τα θρησκευτικά εμβατήρια “Άγιος Μηνάς” του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη, και “Παναγία Τρυπητή” του Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, κ. Παναγιώτη Παναγάκου, υπό τη διεύθυνση της Αρχιμουσικού κ. Μιρένας Βαβαρέτου.

Στην Θ. Λειτουργία και στην Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας παρέστησαν οι Υφυπουργοί κ. Χρίστος Δήμας και κ. Νικόλαος Ταγαράς, οι Βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και κ. Γεώργιος Ψυχογιός, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαρία-Ελένη Σούκουλη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστάσιος Γκιολής, & κ. Γιώργος Οικονόμου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κόρκα Αθηνά, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Βλάσιος Τσιώτος, ο Πρώην Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Περιφερειακός Σύμβουλος ο κ. Γιώργος Δέδες και η πρώην Αντινομάρχης Κορινθίας κ. Άννα Κοντονή, Αντιδήμαρχοι Δ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, νυν και πρώην Περιφερειακοί & Δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι Βουλευτές και πλήθους Λαού.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog