Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πελοπόννησος: Σπεύσατε οι ενδιαφερόμενοι! – Εκπνέει η προθεσμία για το ΕΣΠΑ

- Advertisement -
  • Στις 30 Απριλίου παύει η δυνατότητα ένταξης πράξεων στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, τονίζει με σχετική ανακοίνωσή της η ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος), καθώς η εν λόγω προγραμματική περίοδος έχει ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται, ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση:

“Σε συνέχεια σχετικών ενημερώσεων από την Εθνική Αρχή Συντονισμού (ΕΑΣ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και σχετικά με την εξέλιξη των προβλεπόμενων Διαχειριστικών ενεργειών καθώς βαίνουμε προς την ολοκλήρωση της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, ενημερώνουμε τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) ότι μετά την 30ή Απριλίου 2023 δεν θα είναι δυνατή η έκδοση Απόφαση ένταξης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Συγκεκριμένα, καθώς ολοκληρώνεται το πρώτο τετράμηνο του τελευταίου έτους επιλεξιμότητας δαπανών για τα ΕΠ του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, η εικόνα υλοποίησης παρουσιάζει ήδη υπερδέσμευση της τάξης του 145% σε επίπεδο εντάξεων και του 121% σε επίπεδο νομικών δεσμεύσεων (στοιχεία ΟΠΣ 10/3/2023 για τα ΕΠ του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης).

Δεδομένου ότι στόχος του ασφαλούς κλεισίματος είναι η πλήρης απορρόφηση της ενωσιακής συνδρομής με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ, σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται να ανασταλούν από 30/4/2023 όλες οι νέες προσκλήσεις και εντάξεις νέων έργων με ταυτόχρονο «κλείδωμα» του ΟΠΣ για εισαγωγή νέων προσκλήσεων και εντάξεων.

Προκειμένου, επίσης, να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν ξεκάθαρη εικόνα για το κλείσιμο του κάθε Προγράμματος, εν όψει και της αναθεώρησης, καθίσταται γνωστό και απολύτως σαφές ότι σε επόμενο χρόνο το ΟΠΣ θα «κλειδώσει» και για νέες συμβάσεις.

Καλούνται, επομένως, οι δικαιούχοι των ενταγμένων Πράξεων όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρώσουν την ενημέρωση του ΟΠΣ με όλες τις εν ισχύ συμβάσεις του φορέα τους καθώς και, κατά περίπτωση, να προβούν στην τακτοποίηση του Φυσικού και Οικονομικού αντικειμένου των ενταγμένων Πράξεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) Προγράμματος «Πελοπόννησος» είναι στη διάθεση των φορέων για οποιαδήποτε διευκρίνιση απαιτηθεί”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog