Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

AΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (BINTEO)

- Advertisement -

Με το καλημέρα και η πρώτη απεργία στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Λουτρακίου!
Εμείς
να ευχηθούμε να είναι και η τελευταία αλλά πολύ απίθανο το βλέπουμε .
Άλλωστε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Ίσως πάλι δεν θα είναι και το
έσχατο πλήγμα που δέχεται
η χώρα μας
εξαιτίας των δυσμενών περιστάσεων που την πολιορκούν εδώ και πολύ καιρό
μα θεωρείται καίριο πλήγμα για την παιδεία και ολόκληρο το κράτος.  Στις  απεργίες αυτές όταν η τρέχουσα πολιτική κατάσταση δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι αντίθετα συμβάλει
με τον γνωστό της τρόπο στη συνεχή εξαθλίωση σε όλους τους τομείς είτε αυτό είναι παιδεία, εργασία κοινωνική ασφάλιση κ.α
Καλό κουράγιο παιδιά γονείς δάσκαλοι και καθηγητές,
τα τείχη δεν έπεσαν ακόμη! 


- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ "ΕΙ" .Τόση είναι η σχέση αυτών που γράφουν με την παιδεία! Για την απεργία στο 3ο δημοτικό της πόλης μας δεν είπατε που έκλεισε τελείως…

  2. Δάσκαλοι Καθηγητές Γονείς ενωμένοι. ΈΛΑ ΡΕ!!! Αλήθεια;
    Εσείς την δουλειά σας και εμείς την δουλειά μας.
    Καμιά σχέση και καμία ανάμειξη.
    Εσείς είστε βολεμένοι και αδιαφορείτε για τα παιδιά μας και εμείς είμαστε εργαζόμενοι με ωράρια εξαντλητικά και αδυνατούμε να ασχοληθούμε με τα παιδιά μας.
    Τελικά τα παιδιά μας τι θα γίνουν;
    Στο σχολείο μαθαίνουν απο τους ίδιους τους διδασκάλους και καθηγητές ότι η μόρφωση είναι συνυφασμένη με τα χρήματα.
    Μαθαίνουν στο σχολείο την αδιαφορία, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων διδασκόντων που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασχολούντε μαζί τους.
    Μαθαίνουν απο τους γονείς την σκληρή πλευρά της ζωής.
    Τελικά τα παιδιά τι μαθαίνουν; Αδιαφορία; Αγνοια; Δικαιώματα τεμπελιάς; Σκληρότητα; Βία;
    Που είμαστε τελικά μαζί; Ούτε στα παιδιά μας δεν είμαστε.
    Εγω έμαθα τόσα χρόνια, αύριο δεν υπαρχει χωρίς το σήμερα.
    Εσείς αρκεστήκατε στην μονιμότητα;
    Που είμαστε μαζί;
    Εγω σήμερα δουλεύω στο Λουτράκι, αύριο στην Κόρινθο παραμεθαύριο στην Αθήνα και ζητώ απο την οικογένεια μου να με ακολουθεί όπου βρίσκω δουλειά.
    Εσείς που αποκτήσατε δικαιώματα μονιμότητας; Για την ΔΙΚΗ ΣΑΣ οικογένεια; Μην ταραχτεί; Μην χαλάσει η οικογενειακή γαλήνη της; Η δική μου τι αμαρτίες πληρώνει;
    Γιατι να μην ξεριζωθεί η ζωή σας;
    Που είμαστε στα ίδια;
    Εγω έμαθα να εργάζομαι και να πασχίζω καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί και πολλές φορές να μου πέρνουν απο το χέρι γιατι δεν είχα συνδικάτο ή αλληλέγγυους πολίτες και έμενα πεινασμένη και διψασμένη.
    Εσείς; Με τα ψιλο ιδιαίτερα μαθηματάκια βοήθειας προς τους συνανθρώπους σας καλύπτατε ένα μικρό μέρος των ελαχίστων περιορισμών στους μισθούς σας.
    Πάλι διαφορετικότητα;;; Και πάλι;
    Να ξέρετε ότι όλοι μας τα έχουμε κάνει σκατά και το χειρότερο είναι οτι αγωνιζόμαστε για να τα διατηρήσουμε και όχι για να τα αλλάξουμε.
    Να εξηγήσω ότι δεν είμαι υπερ των μέτρων και όλων των δινών που ζούμε όλοι μας, ας κοιτάξουμε τι κάνουμε τελικα και τι επιλογές κάνουμε;
    Ξανά τα πολιτικά παιχνίδια βγαίνουν στην επιφάνεια.
    Το ίδιο είναι όλοι τους. Μπλε Κόκκινοι Πράσινοι Γαλάζιοι Μαύροι Άσπροι.
    Νομίζετε ότι θα σας σώσουν τα συνδικάτα που λυσσάνε για να κρατήσουν την πρωτοκαθεδρία και το βόλεμα της θέσης τους.Χαιρόμαστε που δίπλα μας είναι οι κόκκινοι σήμερα και οι πράσινοι ή οι μπλέ εχθές;
    Και εμείς ακολουθούμε.
    ΣΚΕΨΗ..ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

  3. @3:15 Να έστρωνες τον …. σου να γίνεις κι εσύ καθηγητής και δάσκαλος και όχι να γίνεσαι κανίβαλος από αυτούς που βλέπουν MEGA που στρέφουν τη μια τάξη εναντίον της άλλης. Κρίμα γιατί υπάρχουν τόσοι άσχετοι που δεν ξέρουν την πορεία του εκπ/κού νομίζουν ότι φύτρωσαν ή τους έβαλαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ που ψήφιζαν τόσα χρόνια κυριε 3:15 ΑΣΧΕΤΕ!

  4. Εσυ 3.15 είσαι γονιός;ή απλά είπες να ρίξεις λίγο δηλητήριο σε μια εποχή που η κοινωνία χρειάζεται επιτέλους να ενωθεί, να δράσει και να διεκδικήσει συλλογικά τα δικαιώματά της που χάνονται,να δείξει αλληλεγγύη σε όσους πλήττονται και όχι να περιμένει να χτυπήσει την πόρτα του η κρίση;Συνάντησες πολλά τέτοια υποκείμενα που παρουσιάζεις για εκπαιδευτικούς;Κι αν ναι, γιατί δεν είπες τα παράπονά σου σε κάποια συνάντηση απ΄τις τόσες που γίνονται στα σχολεία μεταξύ γονιών και καθηγητών;Προφανώς δεν έχεις παιδιά γιατί αν είχες θα έβλεπες άλλα πράγματα.Θα έβλεπες έναν αγώνα που γίνεται κάθε μέρα,που δεν έχει σχέση με καμιά άλλη δουλειά,όταν έχεις να αντιμετωπίσεις παιδιά που το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα,πρόβλημα ή δυσκολία μαθησιακή ή συμπεριφορική,σε μια εποχή που τα παιδιά τα ίδια είναι σε μια διαρκή αμφισβήτηση και αντίδραση σε όλα, που οι γονείς οι ίδιοι δεν ξέρουν πως να τα αντιμετωπίσουν μερικές φορές..Για ποια μονιμότητα μιλάς, και σε ποια ηλικία;Μήπως δεν ξέρεις πως διορίζονται οι δάσκαλοι,ή μήπως νομίζεις ότι τα σχολεία είναι υπουργεία;Mήπως ξέρεις που έχουν πάει οι μισθοί;Eσύ με ποιο επάγγελμα νιώθεις αλληλέγγυος;σίγουρα με κανέναν.Δεν πειράζει κάτσε στη γωνιά σου μόνος σου κι άσε τους υπόλοιπους να νιώσουν την ενότητα που φέρνει η φτώχεια.Αντε γεια.

  5. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση και οι Γερμαναράδες γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα.
    Κατάφεραν να μας κάνουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας.
    Γι'αυτό δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

    Η γνώμη μου για το σχολείο είναι ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ.
    Μόνο έτσι θα καταλάβουν οι κύριοι κύριοι κυβερνώντες ότι το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ είναι μία φούσκα. Και εμείς να καταλάβουμε ότι δεν νοιάζονται πραγματικά για το καλό των μαθητών αλλά πως θα τη βγάλουν φθηνότερα αυτοί και ακριβότερα οι γονείς.
    Πρέπει να το πάρουμε απόφαση: ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ. Θέλουν ένα λαό αμόρφωτο και άβουλο και αυτό δεν πρέπει να τους περάσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog