Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ελευθεροτυπία του Κίτρινου Βάλτου

- Advertisement -

Ζούμε την εποχή που η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν κάνει άλματα προόδου αλλά…

Η φυσική νοημοσύνη μας, ποδοπατείται βάναυσα από τις ειδήσεις και τις πληροφορίες που κατακλύζουν καθημερινά το διαδίκτυο.

Έχουμε φτάσει σε σημείο, όπου ο καθένας μπορεί να φτιάξει πανεύκολα ένα ιστολόγιο και με το πρόσχημα της “ελευθερίας του Τύπου” να κοτσάρει ένα “αποκλειστικό” ή μία “καταγγελία” και να αραδιάσει στο διαδικτυακό αέρα τα…Παραμύθια της Χαλιμάς έτσι ώστε εμείς οι αναγνώστες να γεμίζουμε τον πολύ ελεύθερο χρόνο μας με “αξιόπιστες” και “έγκυρες” ειδήσεις.

Έχουμε φτάσει σε σημείο, όπου ο καθένας με ένα κινητό στο χέρι απαθανατίζει τα στραβά και ανάποδα τριγύρω του, εκθέτοντας τα φωτογραφικά ευρήματα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας παράλληλα με έναν οχετό ύβρεων τους καρεκλοκένταυρους δημοτικούς υπαλλήλους και την εκάστοτε εξάρχουσα δημοτική αρχή  που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.

Το λυπηρό σε αυτή την περίπτωση είναι πως ορισμένοι, ξεπερνούν κάθε όριο πολιτισμένου διαλόγου και με φρασεολογία χαμαιτυπείου βάλουν κατά δικαίων και αδίκων στοχοποιώντας ανθρώπους που εκφέρουν με ελεύθερη βούληση την άποψή τους.

Στην ελευθερία του Τύπου έχουν θέση όλες οι ειδήσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στόχος τους είναι η αντικειμενική ενημέρωση του αναγνώστη και όχι η διαμόρφωση συνειδήσεων.

Στην ελευθερία του Λόγου, έχουν θέση όλες οι απόψεις που δεν προσβάλουν ή θίγουν πρόσωπα, εκφέρονται σε πολιτισμένο κλίμα και προάγουν τον υγιή διάλογο προς το κοινό όφελος.

Είναι πολύ λεπτή η γραμμή που οριοθετεί την έγκυρη δημοσιογραφία και ενημέρωση  από την γελοιοποίηση και τον κίτρινο τύπο.

Η υπέρβαση των ορίων μπορεί πολύ εύκολα να μας βουλιάξει  στην… “Ελευθεροτυπία του Κίτρινου Βάλτου”

 

Π. Δ.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog