Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Λιγότερα υποχρεωτικά μαθήματα, περισσότερα επιλεγόμενα

- Advertisement -

Ερευνητικές εργασίες, λιγότερα υποχρεωτικά και περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα στη Β΄ και στη Γ΄ Λυκείου θα έχουν οι μαθητές τα ερχόμενα χρόνια. Οπως είπε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) για την αναβάθμιση του Λυκείου και τα συστήματα εισαγωγής στα ΑΕΙ, κομβικό σημείο στην πολιτική της κυβέρνησης είναι να δοθεί στα σχολεία «ελευθερία επιλογής γνωστικών αντικειμένων από ομάδες μαθημάτων».
Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι οι προτάσεις της θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, και πρόσθεσε ότι η φιλοσοφία του «νέου σχολείου» πρέπει να στηριχθεί στα παρακάτω μέτρα:

Αύξηση των ωρών διδασκαλίας των ξένων γλωσσών (υποχρεωτικά θα είναι τα Αγγλικά και θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής μιας δεύτερης γλώσσας). Τέχνες και πολιτισμός στο Λύκειο.

Δραστηριότητες εκτός σχολικού προγράμματος. Οι μαθητές πρέπει να αναλαμβάνουν δραστηριότητες κοινωνικού ή περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Ερευνητικές εργασίες πρέπει να ενταχθούν στο μάθημα. Οι εργασίες είναι δυνατό να εντάσσονται σε κάποιο από τα μαθήματα και να επιλέγονται από τον μαθητή.

Πηγή: Το Βήμα
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog