Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ: Συζητήσεις με ξένες τράπεζες για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας

- Advertisement -
Η ΑΕΚ άρχισε τις επαφές με τραπεζικούς κολοσσούς από το εξωτερικό για την χρηματοδότηση γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η συνάντηση της 12ης Μαΐου μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής ΑΕΚ παρουσία του αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη και του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, έφερε στο προσκήνιο το πλάνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο 30.000 θέσεων υψηλών προδιαγραφών, κλειστό μπάσκετ 5.000 θέσεων (απέναντι από το ποδοσφαιρικό), ήπιες εμπορικές χρήσεις και πάρκινγκ 800 θέσεων στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Τότε αποφασίστηκε η «οικογένεια» της ΑΕΚ να πάει ενωμένη στην Πολιτεία. Δηλαδή, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή και την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Με τον πρώτο η συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και αυτή με τον Υπουργό. Η ΑΕΚ θα ζητήσει από την Πολιτεία αυτά που δικαιούται ως αθλητικό σωματείο με τεράστια ιστορία και προσφορά στην Ελλάδα. Και ο συντελεστής δόμησης πέφτοντας στο 1.6 βοηθά πολύ το νέο (προσαρμοσμένο και πιο λογικό στις ανάγκες της ΑΕΚ) σχέδιο για γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Πάντως, όπως και να έχει σε γενικές γραμμές η Πολιτεία θα πει επίσημα ότι βοηθά και στηρίζει την ΑΕΚ. Ωστόσο, από την θεωρία στην πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση. Οπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας που προετοιμάζεται για εκλογές και το γήπεδο της ΑΕΚ είναι (όπως πάντα…) ψηλά στις προεκλογικές θέσεις των τριών υποψηφίων (Κόντος, Αποστολάκης, Τομπούλογλου).
Για την ΑΕΚ το πιο σημαντικό κομμάτι παραμένει η χρηματοδότηση του έργου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η απόφαση ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής ήταν να γίνει αυτή από ξένη τράπεζα μια και στην Ελλάδα με την παρούσα οικονομική κρίση δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Αδαμίδης και άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές με τράπεζες από το εξωτερικό για την χρηματοδότηση του έργου που ξεκινά από τα 80 εκατ.ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 εκατ.ευρώ. Μάλιστα, οι επαφές τους επικεντρώνονται στο Λονδίνο, ένα «γήπεδο» που ξέρει καλά ο 36χρονος πρόεδρος της Ενωσης.
Ο Σταύρος Αδαμίδης πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί λύση για την χρηματοδότηση του μεγαλύτερου έργου στην ιστορία της ομάδας. Εχει εμπειρία από ανάλογες επαφές όταν εργαζόταν στο Λονδίνο. Θα βοηθήσει πολύ σε όλο αυτό το εγχείρημα που αξίζει να γίνει με την ΑΕΚ ενωμένη για πρώτη φορά. Η ΑΕΚ δεν αντέχει άλλο χωρίς γήπεδο και αυτό της κοστίζει αγωνιστικά και οικονομικά από τον Μάιο του 2003. Τότε που η Νέα Φιλαδέλφεια εν μία νυκτί έγινε χωράφι. Και παραμένει έτσι την τελευταία 7ετια…

Σχετικά θέματα:

Μάκος: Η πίεση που είχα φέτος στην ΑΕΚ με κατέστρεψε

Το αντίο του Ρεχάγκελ και ο Φερνάντο Σάντος

Πηγή: aek365

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog