Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

24ωρη απεργία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

- Advertisement -

“Παραλύει” την Τρίτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, καλεί όλους τους εργαζόμενους “να συμμετάσχουν μαζικά στην γενική απεργία της Τρίτης, για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης”.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι “η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, αλλά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, αποτελεί στόχο κάθε γενικής απεργίας”.

Παράλληλα, καλεί τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς να απεργήσουν με τέτοιον τρόπο «ώστε να μην θιγεί σε καμία περίπτωση η δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό με ποια μορφή θα συμμετάσχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Νέος γύρος ταλαιπωρίας αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά. Παρά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) να μην συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Τρίτης, δύο σωματεία (ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, από τις 00:01 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 29 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, αναστέλλεται η απεργία που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία της Τρίτης.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι δημοσιογράφοι της χώρας, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), την οποία επικύρωσαν οι κατά τόπους Ενώσεις (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Σ.Θ.Ε. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.). Η απεργία ισχύει από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

“Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο απαιτούν την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που επιβάλλουν Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. και δηλώνουν ότι τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που προέκυψαν από τους σκληρούς αγώνες δεκαετιών, δεν είναι διαπραγματεύσιμα”, τονίζει σε ανακοίνωσή της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog