Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εύη Παντελέων: “Η ζωγραφική είναι η ζωή μου”. Αποκλειστικά στο loutrakiblog…

- Advertisement -

Γεννήθηκε και ζεί στο Λουτράκι. Η αγάπη της για τη ζωγραφική ήταν πάντα μεγάλη και αυτό την οδήγησε στα πρώτα της μαθήματα ζωγραφικής σε εργαστήρια στην Αθήνα, καλλιεργώντας το ταλέντο της. Σήμερα είναι δάσκαλος ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και παρουσιάζει ένα Εικαστικό Φεστιβάλ στο Λουτράκι με τίτλο “ΕPsilon Loutraki 2010”. Το φεστιβάλ, ξεκινάει την πρώτη ημέρα του Ιουλίου και θα έχει διάρκεια 30 ημέρες. Με αφορμή αυτό το φεστιβάλ, την συναντήσαμε και τη ρωτήσαμε για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της, σχετικά με το φεστιβάλ που πραγματοποιεί:

Δημοσιογράφος: Ποιός είναι ο σκοπός ενός τέτοιου φεστιβάλ; Εύη Παντελέων: Το Εικαστικό Φεστιβάλ ‘EPsilon Loutraki 2010″  θα είναι γεμάτο χρώματα, σχέδια, χαρούμενη διάθεση και αστείρευτη καλλιτεχνική δημιουργία και στοχεύει στην τόνωση του ενδιαφέροντος του κόσμου προς τον πολιτισμό.

Δημ.: Τι έχετε σκοπό να παρουσιάσετε στον κόσμο του Λουτρακίου;
  Ε.Π.:
Το φεστιβάλ συγκεντρώνει και ομαδοποιεί καλλιτέχνες, ζωγράφους και φοιτητές Καλών Τεχνών (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Φλώρινας), που συναντιούνται για να παρουσιάσουν τις καινούργιες τους δημιουργίες.

Δημ.: Έχετε και άλλες εκδηλώσεις στο πρόγραμμά σας για αυτό το καλοκαίρι;
  Ε.Π.:Το Εικαστικό Φεστιβάλ θα συνεχιστεί όλο το 2010 σε διάφορες αίθουσες.

Δημ.:Πώς ακριβώς εκφράζετε τα συναισθήματά σας μέσω της ζωγραφικής;
  Ε.Π.: Κάνω μια καταγραφή στο ψυχισμό μου μέσα από έκφραση του προσώπου, της κίνησης, της στάσης του σώματος, του βλέμματος, της ατμόσφαιρας και τα αποτυπώνω στο μουσαμά ή στο χαρτί.

Δημ.: Τι είναι για σας η ζωγραφική;  Ε.Π.: Η ζωγραφική για μένα, είναι σχεδόν τα πάντα: Είναι το πέρασμα σε έναν κόσμο συνεχούς αναζήτησης πειραματισμού, ευδαιμονίας, αμφισβήτησης και εκπλήξεων… Είναι η γλώσσα με την οποία προσπαθώ να επικοινωνήσω και να εξωτερικεύσω όλα αυτά που με οδηγούν σ΄ έναν δρόμο προσωπικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας…Η δουλειά μου καθορίζεται με βάση αυτές τις επιδιώξεις.

Δημ.: Αν δεν ήσασταν ζωγράφος, ποιά δουλειά πιστέυετε θα σας εξέφραζε περισσότερο; 
  Ε.Π.: Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι που να με εκφράζει περισσότερο από αυτή που ήδη κάνω.

Δημ.:Παρουσιάζεται ενδιαφέρον από τις νέες ηλικίες στον τομέα της ζωγραφικής;
  Ε.Π.: Πάρα πολύ. Ανέκαθεν παρουσιαζόταν. Μην ξεχνάμε ότι η ζωγραφική είναι η πρώτη γραφή του ανθρώπου. Ένα νήπιο πρώτα ζωγραφίζει από μόνο του και μετά μαθαίνει να γράφει και να διαβάζει.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog