Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απίστευτη τραγωδία στο Κονγκό

- Advertisement -

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και 61 παιδιά, και 100 τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έπειτα από την έκρηξη βυτιοφόρου (πιθανότατα από κάποιο τσιγάρο) που μετέφερε βενζίνη και προκάλεσε πυρκαγιά σε χωριό.

Σύμφωνα με έναν “προσωρινό απολογισμό” από τον εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού της ΛΔ του Κονγκό στο Νότιο Κίβου, κατά το δυστύχημα αυτό σκοτώθηκαν 221 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 61 παιδιά και 36 γυναίκες, ενώ 214 άνθρωποι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο χωριό Σάνγκε κοντά στα σύνορα με το Μπουρούντι όταν βυτιοφόρο προερχόμενο από την Τανζανία ανατράπηκε στο κέντρο του χωριού. Το καύσιμο διέρρευσε, υπήρξε συνωστισμός από τους κατοίκους που προσπάθησαν να κλέψουν βενζίνη, σημειώθηκε έκρηξη και η φωτιά επεκτάθηκε στο χωριό.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό πολλές δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από τη φωτιά.

Το βυτιοφόρο ανετράπη πιθανότατα λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Η Αποστολή για τη σταθεροποίηση της ΛΔ του Κονγκό (Monusco) διέθεσε τρια ελικόπτερα ΜΙ 17 για να απομακρύνει κατοίκους του χωριού.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη ΛΔ του Κονγκό δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μέλη της ειρηνευτικής δύναμης μεταξύ των θυμάτων της έκρηξης του βυτιοφόρου στην ανατολική χώρα, διορθώνοντας προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν κυανόκρανοι που προσπάθησαν να εμποδίσουν κατοίκους να πλησιάσουν στο φλεγόμενο βυτιοφόρο.

Πηγή: Sigmalive

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog