Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πωλούνται ελληνικά νησιά μέσω διαδικτύου

- Advertisement -

Τον τελευταίο καιρό, πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για Ελληνικά νησιά, που πωλούνται. Το loutrakiblog, σας παρουσιάζει μερικά από αυτά.
Η ιστοσελίδα privateislandsonline, που ασχολείται με τις αγορές νησιών σε διάφορες χώρες του κόσμου, αναφέρει χαρακτηριστικά για την χώρα μας: “Το να γίνεις ιδιοκτήτης ενός νησιού στην Ελλάδα είναι σχετικά απλή υπόθεση. Ανεξαρτήτως εθνικότητας, ο καθένας μπορεί να γίνει ιδιοκτήτης. Εξαιρούνται τα νησιά κοντά σε εθνικά σύνορα ή κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σε πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπεται να αγοράσουν γη κοντά σε εθνικά σύνορα. Οι αλλοδαποί αγοραστές θα πρέπει να διατηρούν ένα τοπικό νομικό γραφείο με πλήρη γνώση στο δίκαιο της γης και των ακίνητων περιουσιών. Όλα τα έγγραφα που χρειάζονται για την αγορά ενός ιδιωτικού νησιού, είναι στα ελληνικά και χρειάζεται ένας καλός μεταφραστής και ίσως και ένας καλός φοροτεχνικός για να ξεπεράσει την αναμενόμενη γραφειοκρατία”.

Δεκατέσσερα νησιά, επίγειοι παράδεισοι κατάλληλοι για Ροβινσώνες, Κροίσους ή και για απλούς επίδοξους επενδυτές αναζητούν ιδιοκτήτη σε όλη την Ελλάδα, σε τιμές που φτάνουν κατά μέσο όρο το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ανάλογα με την έκταση και τη γεωγραφική θέση. Τα πρωτεία μεταξύ των ελληνικών νησιών που διατίθενται προς πώληση, κατέχει ο Άγιος Θωμάς (προς πώληση 300 στρέμματα) που ανήκει στα Διαπόρια νησιά στον Αργοσαρωνικό, με τιμή μόλις 15 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Άγιος Θωμάς

Προς 8 εκατομμύρια ευρώ πωλείται το Νησί της Ναυσικάς στο Ιόνιο, που ανήκει διοικητικά στην Ιθάκη, με έκταση 1300 περίπου στρέμματα. Διαθέτει τρία μεγάλα φυσικά λιμάνια και πολλούς προφυλαγμένους κολπίσκους μοναδικής φυσικής ομορφιάς, όπως αναφέρει η Private Islands. Για μικρότερα βαλάντια, διατίθεται το νησάκι Βούβαλος (127 στρέμματα) στον Αμβρακικό, αφού κοστίζει μόνο 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Περιγράφεται ως καλυμμένο με ελιές και πεύκα και με πανέμορφες αμμώδεις παραλίες.

Το νησί Ναυσικά

Το μαγευτικό Γαλαξίδι αγναντεύει το νησάκι Άγιος Γεώργιος, έκτασης 94 στρεμμάτων. Απέχει μία ώρα από τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και πωλείται προς 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Άγνωστη η τιμή του νησιού Ρίνια, που βρίσκεται τρία μίλια από το λιμάνι Λινάρια Σκύρου, ενώ πιο δαιδαλώδης, είναι η περίπτωση του νησιού Αρκούδι, βόρεια της Κεφαλλονιάς, για το οποίο είχε προταθεί μεγάλη σύνθετη τουριστική επένδυση, υπό τις ευλογίες του κράτους.

Το νησί Αρκούδι

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog