Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Vamos!!!

- Advertisement -

Το γκολ του Νταβίντ Βίγια στο 83′ ήταν αρκετό για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Παραγουάης και να χαρίσει την πρόκριση στην Ισπανία  για πρώτη φορά μετά το 1950 στα ημιτελικά του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη την Γερμανία.
Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη, με τις δύο ομάδες να χάνουν από ένα πέναλτι και μάλιστα μέσα σε 3 λεπτά (ο Κασίγιας απέκρουσε το πέναλτι του Καρντόζο στο 57′  και ο Βιγιάρ αυτό του Τσάμπι Αλόνσο στο 60′ ). Στο 89′ ο αρχηγός των «φούριας ρόχας» κράτησε την νίκη για την ομάδα του, πραγματοποιώντας διπλή επέμβαση στα σουτ των Μπάριος και Σάντα Κρουζ. Το πρώτο ημίχρονο, κύλησε χωρίς κάποια κλασική ευκαιρία, με την Παραγουάη πάντως να διαμαρτύρεται για τη φάση του 41ου λεπτού, όταν το γκολ του Βαλντέζ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Το παιχνίδι πήρε “φωτιά” στο δεύτερο ημίχρονο, αφού μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών λεπτών, ο διαιτητής από την Γουατεμάλα κατελόγισε δύο φορές την εσχάτη των ποινών. Ήρωες και στις δύο περιπτώσεις, οι γκολκίπερ των ομάδων. Αρχικά στο 57ο λεπτό, ο Πικέ ανέτρεψε τον Καρντόζο, όμως ο Κασίγιας μάντεψε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο επιθετικός της Μπενφίκα. Δύο λεπτά αργότερα, η μπάλα στήθηκε στη λευκή βούλα της απέναντι περιοχής, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Βίγια στην ανατροπή από τον Αλκαράζ. Ο Τσάβι Αλόνσο ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, όμως ο Μπατρές υπέδειξε επανάληψη, καθώς παίκτης των Ισπανών βιάστηκε να μπει στη μεγάλη περιοχή. Ο Αλόνσο επέλεξε να σημαδέψει την άλλη γωνία του Βιγιάρ στην δεύτερη εκτέλεση πέναλτι, όμως ο γκολκίπερ της Παραγουάης απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια οι συμπαίκτες του απομάκρυναν την μπάλα σε κόρνερ.
Η λύτρωση για τους Ισπανούς ήρθε στο 82ο λεπτό σε μια φάση όπου η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα του Βιγιάρ χτύπησε τρεις φορές στο δοκάρι. Ο Ινιέστα, ο οποίος αναδείχθηκε και mvp του αγώνα, αφού «άδειασε» τρεις αντιπάλους, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πέδρο, που πλάσαρε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Η μπάλα έφτασε στον Βίγια και εκείνος με ιδανικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Βίγιαρ, αφού πρώτα χτύπησε και τα δύο δοκάρια της εστίας του.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog