Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόρινθος: «Ελεύθερα» τα ιταλικά πλοία Ropax 1 και 2

- Advertisement -

Αναστέλλεται, μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης, η συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία Ropax 1 και 2 που παραμένουν στο λιμάνι της Κορίνθου, όπως αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η σχετική ανακοίνωση τονίζει πάντως ότι η απόφαση αναστολής δεν σημαίνει ότι η ΠΝΟ εγκαταλείπει τον αγώνα «για την αποτροπή αυθαιρεσιών και ύποπτων επιδιώξεων προς την κατεύθυνση τριτοκοσμικών αντιλήψεων με εισαγωγή στη χώρα μας απαράδεκτων μορφωμάτων απασχόλησης».

Ταυτόχρονα, σημειώνει η ΠΝΟ, δεν μπορεί να αγνοηθεί το σοβαρό θέμα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, των επιβατών και των εργαζομένων από τη δρομολόγηση των δύο πλοίων.

Η Ομοσπονδία καταγγέλει επίσης «άσκηση αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος του δικαιώματος εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών καθώς επίσης και των υπό ελληνική σημαία πλοίων. Η Ομοσπονδία επιφυλάσσεται να επανέλθει με νέες παρεμβάσεις για επίτευξη και ολοκλήρωση των στόχων της, αναλαμβάνοντας συνδικαλιστική δράση, με απόφαση και σε χρόνο που θα γνωστοποιηθούν σύντομα».

Πηγή: Το ΒΗΜΑ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog