Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ολλανδία σε τελικό Μουντιάλ, μετά από 32 χρόνια

- Advertisement -

Το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της ιστορίας της θα διεκδικήσει το βράδυ της Κυριακής η Ολλανδία, με την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα “σπάσει” η κακοδαιμονία που είχε στους δύο τελικούς που συμμετείχε (1974, 1978) καθώς ηττήθηκε από Γερμανία και Αργεντινή αντίστοιχα.
Στον ημιτελικό του Κέιπ Τάουν νίκησε με σκορ 3-2, την Ουρουγουάη και πλέον, περιμένει την αντίπαλό της που θα βγει από το ζευγάρι Γερμανία-Ισπανία. Οι Φαν Μπρόνκχορστ (18’) με καταπληκτικό σουτ, Σνάιντερ (70’) και Ρόμπεν (73’) τα γκολ των “οράνιε” που πέτυχαν την έκτη τους συνεχόμενη νίκη στο Μουντιάλ. Για τη “Σελέστε” ισοφάρισε ενδιάμεσα ο Φορλάν (41’) με ωραίο μακρινό σουτ και μείωσε στο 92’ ο Μάξι Περέιρα σε 3-2.

Η Ολλανδία είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως μια καλά στημένη Ουρουγουάη δεν της επέτρεπε να μπει στην περιοχή. Οι «οράνιε» με καλή κυκλοφορία της μπάλας και οργάνωση στο παιχνίδι τους, έφθαναν με ευκολία έξω από τα καρέ του Μουσλέρα και εκεί έπεφταν πάνω στο αμυντικό… τείχος της «σελέστε». Ο μόνος τρόπος να καταφέρουν να φθάσουν στο γκολ ήταν τα μακρινά σουτ, κάτι που κατάφερε στο 18’ ο Φαν Μπρόνκχορστ. Οι Ουρουγουανοί, προσπαθούσαν να βγουν στην κόντρα, κάτι που δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο. Μετά το γκολ η Ολλανδία κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, ενώ η «σελέστε» αδυνατούσε να… πατήσει περιοχή. Όμως ο “δαιμονισμένος” Φορλάν στο 41′, πλήρωσε τους “Οράνιε” με το ίδιο νόμισμα, καθώς με ένα μακρινό σουτ, κατάφερε να νικήσει τον ανύμπορο να αντιδράσει Στεκέλεμπουργκ και να ισοφαρίσει το σκόρ.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Ουρουγουάη έδειξε επιθετικές διαθέσεις, κέρδισε τη μάχη του κέντρου και μέχρι το 60’ πίεσε την Ολλανδία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις…. Οι «οράνιε» σταδιακά ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και άρχισαν να απειλούν τη «σελέστε». Πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, και εδειξαν τις… προθέσεις τους στο 68’ με διπλή ευκαιρία. Στη συνέχεια και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα κριθεί από μία λεπτομέρια, οι Ολλανδοί μέσα σε 3 λεπτά, κατάφεραν να σημειώσουν 2 γκολ (σουτ του Σνάιντερ στο 70′ και κεφαλιά του Ρόμπεν στο 73′), ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι. Η Ουρουγουάη δεν παρέδωσε τα όπλα, μείωσε στο 92’ με τον Μ. Περέιρα και στον υπόλοιπο πρόσθετο χρόνο τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εχει ξαναπαει η ολλανδια σε τελικο ??
    σε 2 καναλια ειπαν οχι..και θα εχουμε 2 πρωταριδες στον τελικο..

    οπωσ και να εχει..να κερδισει ο καλυτερος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog