Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Κορίθου καταγγέλει το Νοσοκομείο Κορίνθου

- Advertisement -

Στα πλαίσια της ελευθερίας λόγου και ελευθεροτυπίας – αν είναι δυνατόν να αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα πολιτών και εργαζομένων στην εποχή μας – αντιστεκόμαστε σε όσους απροκάλυπτα προσπαθούν να μας φιμώσουν και προβαίνουμε στην ακόλουθη καταγγελία:

Την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010, έλαβαν χώρα στο χώρο του νοσοκομείου δύο γεγονότα, χαρακτηριστικά της πραγματικής νοοτροπίας ορισμένων ατόμων, που συμμετέχουν στη διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου και επαίρονται για τις “προοδευτικές” τους ιδέες και τη “δημοκρατική” τους ευαισθησία.
1ον. Ζητήσαμε μια συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κορίνθου, κα Σκέπερς, προκειμένου να την ενημερώσουμε (και να ενημερωθούμε) σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα όσον αφορά στην έλλειψη προσωπικού και τις συμβάσεις 24 εργαζομένων στη νοσηλευτική υπηρεσία, οι οποίες λήγουν έως τον Αύγουστο. Είναι ένα μείζον πρόβλημα που επιτείνεται από διάφορες – ρουσφετολογικού χαρακτήρα – μετακινήσεις προσωπικού, παρά την αρνητική εισήγηση της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης.
Η κα Διοικήτρια, λοιπόν, μας παρήγγειλε τηλεφωνικά πως αρνείται να μας δεχτεί, δεν έχει τίποτα να συζητήσει μαζί μας και ότι αίτημα έχουμε, να της το υποβάλουμε εγγράφως.
Η κα Διοικήτρια θα έπρεπε ίσως να γνωρίζει, ότι είναι υποχρέωσή της να μας συναντά και να μεριμνά για την επίλυση των θεμάτων που μας απασχολούν (Ν.1264/1982 αρ. 16 παρ. 4). Σε αντίθετη περίπτωση, εκτίθεται πολλαπλώς και ακυρώνει, μεταξύ άλλων, την όποια πίστη της στις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας μας.
Θα πρέπει βεβαίως να της υπενθυμίσουμε, ότι ο Σύλλογος μας πάντα υποβάλει γραπτώς τα αιτήματά του στην εκάστοτε διοίκηση (υπάρχουν οι αντίστοιχοι αριθμοί πρωτοκόλλου), αλλά απάντηση δεν παίρνουμε. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα, όπου ζητήσαμε γραπτώς να χορηγηθεί συμβολικά ένα ρεπό για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας του νοσηλευτή, και η κα Σκέπερς το απέρριψε, γιατί όπως μας δήλωσε απροκάλυπτα, “αυτό το ρεπό ήθελε να το κάνει δώρο στο Σαβανό”!!!
Τα θερμά μας συγχαρητήρια!!!
2ον. Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός μας ζήτησε κάποιες δηλώσεις, με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στο Σύλλογό μας. Κι ενώ περιμέναμε να έρθει ο δημοσιογράφος (και μάλιστα εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, όπως είχαμε συνεννοηθεί), μαθαίνουμε ότι ο κος Πατσογιάννης, ενημερωμένος προφανώς από κάποιον “καλοθελητή”, βγήκε να τον προϋπαντήσει και του απαγόρευσε να μας πλησιάσει. Έσυρε τον άνθρωπο στο γραφείο της κας Διοικήτριας, όπου του ξεκαθάρισαν ότι θα παίρνει συνέντευξη μόνο από τους αρεστούς στη διοίκηση, κατ’ αποκλειστικότητα!!!
Στη συνέχεια απέπεμψαν το δημοσιογράφο κακήν κακώς.
Ο καθένας μπορεί πλέον να καταλάβει, ότι έχει καταπέσει οριστικά ο πολυδιαφημισμένος μανδύας της ανοιχτής διακυβέρνησης (open gov το λένε κάποιοι στη μητρική τους γλώσσα), όπως έχει καταπέσει και η τσίπα των τελευταίων δημοκρατικών τους προσχημάτων και η συμπεριφορά τους παραπέμπει σε φασιστικές νοοτροπίες παρελθόντων εποχών.
Η εικόνα που εμφανίζεται είναι αποκρουστική.
Δεν τους απασχολεί η οργή που μαζεύεται στα μάτια των συναδέλφων;
Πόσο καιρό έχουν να τους κοιτάξουν στα μάτια και δεν την έχουν δει;
Καθημερινά, οι Νοσηλευτές βλέπουμε το εισόδημά μας να μειώνεται, το ΕΣΥ να φτάνει στο ναδίρ της παρακμής του και τις συνθήκες εργασίας μας να επιδεινώνονται ασταμάτητα.
Όμως, είναι επιλογή μας να αντιστεκόμαστε στον κατήφορο.
Θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε τους δρόμους που οδηγούν στην αλήθεια και αυτούς θα πορευόμαστε.
Ελάτε μαζί μας!
Το Δ.Σ. Του ΣΥ.ΝΟ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog