Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πώς θα είναι ο Προαστιακός;

- Advertisement -


Τεχνικά το έργο θα έχει ως εξής:
Α) Σταθμός στον Ισθμό, σε χώρο που αλλάζουν οι γραμμές για Λουτράκι για γρήγορη και οικονομική μετεπιβίβαση για τους επιβάτες που θα θέλουν να ταξιδέψουν από και προς την Πάτρα.
Β) Μετατροπή του παλιού σταθμού του Ισθμού σε σταθμό του Προαστιακού, μετατροπή του περιβάλλοντα χώρου ως Park n Ride, που πρακτικά σημαίνει ότι συμπληρωματικά με τη μείωση των αυτοκινήτων που θα έρχονται στο Λουτράκι, θα δίνεται κίνητρο σε αυτούς που θα «επιμείνουν» στο αυτοκίνητο, να παρκάρουν στον Ισθμό και να έρχονται με τον Προαστιακό στο Λουτράκι. Τονίζεται ότι ο Προαστιακός, μετά την στάση του Ισθμού, θα γίνεται ένα «τοπικό τραίνο» καθώς η ταχύτητά του δεν θα ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα και ειδικά στο τμήμα Παπανικολάου – Αιγαίου, θα μειώνει την ταχύτητά του ακόμα περισσότερο, ώστε να προσεγγίσει τον τερματικό του σταθμό στην οδό Αιγαίου, κάνοντας ακόμα πιο ήπια την διέλευσή του, στα τελευταία 800 μέτρα της διαδρομής. Εκεί, ο επιβάτης θα βρίσκεται σε ακτίνα πεζού, από τα καταστήματα του Λουτρακίου, την παραλία αλλά και τα δύο μεγάλα πάρκινγκ που έχει ο Δήμος στη λέσχη των Αξιοματικών και στην οδό Οικονόμου.
Γ) Το τμήμα γραμμής από την οδό Αιγαίου ως το σημερινό παλιό σταθμό, θα παραχωρηθεί στον Δήμο για τη κατασκευή ποδηλατοδρόμου. Τονίζεται ότι μεταξύ Ισθμού και οδού Αιγαίου, το Δ.Σ., κατόπιν σύμφωνης γνώμης και του ΟΣΕ, προέβλεψε στάση τύπου Τραμ, στην οδό Παπανικολάου έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί το Καζίνο και οι επισκέπτες του, αλλά και οι κοντινές κατοικίες.
Δ) Η νέα γραμμή θα κατασκευαστεί πάνω στο ίχνος της παλιάς. Το χρονοδιάγραμμα, είναι 24 μήνες μελέτη και 12 μήνες που θα χρειαστούν για την κατασκευή του έργου.

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δ) Η νέα γραμμή θα κατασκευαστεί πάνω στο ίχνος της παλιάς. Το χρονοδιάγραμμα, είναι 24 μήνες μελέτη και 12 μήνες που θα χρειαστούν για την κατασκευή του έργου.
    24 mines meleti?asto file kathe mina kai 1ek miza,den leei,ektos an plirwsei o karapatas

  2. Συγνώμη αλλά αυτό μου θυμίζει τράμ παραλιακής ζώνης αθηνων!!! μηπως είναι λαθος η εικόνα..προφανώς δεν υπάρχει τετοια μακέτα για το λουτράκι!! μονο εικασίες και προτάσεις είναι όλοι τους.
    Κάνω λάθος?

  3. Φέρτε το τραίνο μέχρι τα σπίτια μας. Να δούμε ποιός θα καθαρίζει τις βρωμιές από τους γύφτους που θα μας ρημάξουν. Το Λουτράκι θα καταντήσει σαν τα Λιόσια. Αυτό το Λουτράκι θέλετε κύριοι Καραπατάδες και κύριοι υποψήφιοι που για να αρπάξετε τους ψήφους συμφωνείτε μαζί τους (παρότι στην πραγματικότητα ουδείς από εσάς δεν το θέλει πραγματικά στην Αιγαίου).
    Οι άλλες πόλεις που έχουν το τραίνο μακριά από τα σπίτια τους, είναι μαλάκες. Εμείς είμαστε τα σαϊνια.

  4. ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑΤΑ ΤΣΕΠΟΝΕΤΕ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ Η ΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΑΒΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΝΑΠΛΟΙΟ ΝΑΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΟΘ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ

  5. ΡΕ ΡΑΤΣΙΣΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΜΕΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΟΚΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΓΛΙΦΤΗ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΑΣΕ ΒΟΛΕΥΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Ε

  6. ΤΡΑΒΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΟΠΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΡΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΩΣ ΘΑΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΛ

  7. Οι πόλεις που έχουν το τραίνο μακριά από τα σπίτια οντως είναι μαλάκες (η ατυχοι). Η μεγάλη απόσταση σταθμου από οικισμό ειναι η Νο.1 αιτία καταργήσεως τοπικων γραμμων στή Γερμανία, οπως ειχε καταδείξει ο αείμνηστος Νικ. Δεσύλλας στή διημερίδα του ΤΕΕ γιά τούς σιδηροδρόμους τό 1989. Δυστυχως κάτι τέτοιο πάει νά κάνει ο απατεών Ρέππας μέ τό σιδηροδρομοκτόνο νομοσχέδιό του.
    http://maxhtikh.blogspot.com/p/blog-page_24.html

  8. OYOYOYOY ξεφτίλα των 3:57 της 14-7… Κοπρόσκυλο που έχεις και άποψη για το σιδηρόδρομο… Να πετάξεις εσύ το αυτοκίνητό σου ρε γελοίε γύφτουλα έξω από το Λουτράκι και να αφήσεις ήσυχο το τρένο που το θέλει όλος ο κόσμος και οι βλαχοδήμαρχοι μας το στερούν και μας κοροϊδεύουν…! Μήπως είσαι ΚΤΕΛατζής ή υπηρέτης τους όπως οι βλαχοδήμαρχοι και θα σου χαλάσει ο Προαστιακός το πανάκριβο μονοπώλιο;;; Δεν ενδιαφέρεται κανείς όμως, ο κόσμος απαιτεί ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΤΩΡΑ!!!!

  9. Φέρτε ΤΩΡΑ τον Προαστιακό μέσα στο Λουτράκι (οδός Αιγαίου). Για να σωθεί η πόλη από το στραγγαλισμό της από τα ΙΧ (ρύπανση, θόρυβος, έλλειψη χ΄΄ωρων στάθμευσης, κυκλοφοριακό) και να ανασάνει τουριστικά και εμπορικά. Πιό πολλοί επισκέπτες, περισσότερες δουλειές για τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες κλπ. Απευθείας σύνδεση με το Αεροδρόμιο, το λιμάνι του Πειραιά και το κέντρο της Αθήνας. Βιώσιμη, οικολογική ανάπτυξη της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog