Τεχνικά το έργο θα έχει ως εξής:
Α) Σταθμός στον Ισθμό, σε χώρο που αλλάζουν οι γραμμές για Λουτράκι για γρήγορη και οικονομική μετεπιβίβαση για τους επιβάτες που θα θέλουν να ταξιδέψουν από και προς την Πάτρα.
Β) Μετατροπή του παλιού σταθμού του Ισθμού σε σταθμό του Προαστιακού, μετατροπή του περιβάλλοντα χώρου ως Park n Ride, που πρακτικά σημαίνει ότι συμπληρωματικά με τη μείωση των αυτοκινήτων που θα έρχονται στο Λουτράκι, θα δίνεται κίνητρο σε αυτούς που θα «επιμείνουν» στο αυτοκίνητο, να παρκάρουν στον Ισθμό και να έρχονται με τον Προαστιακό στο Λουτράκι. Τονίζεται ότι ο Προαστιακός, μετά την στάση του Ισθμού, θα γίνεται ένα «τοπικό τραίνο» καθώς η ταχύτητά του δεν θα ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα και ειδικά στο τμήμα Παπανικολάου – Αιγαίου, θα μειώνει την ταχύτητά του ακόμα περισσότερο, ώστε να προσεγγίσει τον τερματικό του σταθμό στην οδό Αιγαίου, κάνοντας ακόμα πιο ήπια την διέλευσή του, στα τελευταία 800 μέτρα της διαδρομής. Εκεί, ο επιβάτης θα βρίσκεται σε ακτίνα πεζού, από τα καταστήματα του Λουτρακίου, την παραλία αλλά και τα δύο μεγάλα πάρκινγκ που έχει ο Δήμος στη λέσχη των Αξιοματικών και στην οδό Οικονόμου.
Γ) Το τμήμα γραμμής από την οδό Αιγαίου ως το σημερινό παλιό σταθμό, θα παραχωρηθεί στον Δήμο για τη κατασκευή ποδηλατοδρόμου. Τονίζεται ότι μεταξύ Ισθμού και οδού Αιγαίου, το Δ.Σ., κατόπιν σύμφωνης γνώμης και του ΟΣΕ, προέβλεψε στάση τύπου Τραμ, στην οδό Παπανικολάου έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί το Καζίνο και οι επισκέπτες του, αλλά και οι κοντινές κατοικίες.
Δ) Η νέα γραμμή θα κατασκευαστεί πάνω στο ίχνος της παλιάς. Το χρονοδιάγραμμα, είναι 24 μήνες μελέτη και 12 μήνες που θα χρειαστούν για την κατασκευή του έργου.