Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή επιστολή της Μαρίας Πρωτοπαππά

- Advertisement -

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες

Φίλες και φίλοι

Επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας από καρδιάς, με μια ανοικτή επιστολή.

Σας το οφείλω.

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτώβρη του 2006, εισέπραξα ένα καθαρό μήνυμα που αφορούσε το μέλλον του Δήμου μας -το  μήνυμα της αλλαγής της σκυτάλης στη δημοτική αρχή- που ήταν επιβεβλημένο από την πολύχρονη παρουσία της τότε εξουσίας.

Αναλύοντας και μελετώντας το συγκεκριμένο μήνυμα των ψηφοφόρων, προχώρησα σε μια τολμηρή και δύσκολη απόφαση. Να είμαι υποψήφια Δήμαρχος το 2010 και την κοινοποίησα σε όλους, στις 28 Φεβρουαρίου του 2009, μέσω της τοπικής εφημερίδας «Το Βήμα του Λουτρακίου». Στην απόφαση αυτή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο Συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, που με εμπιστεύτηκαν και δώσαμε μια κοινή υπόσχεση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα νέο και ελπιδοφόρο μέλλον στο Δήμο μας, καταθέτοντας τις δικές  μας προτάσεις για μια ουσιαστική υλοποιήσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Είναι οι συνεργάτες μου, που σ’ αυτούς χρωστώ ένα μεγάλο Ευχαριστώ, όπως και σε όλους τους συνδημότες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους, δύο τετραετίες, θεωρώντας με , το δικό τους άνθρωπο.

Τους Ευχαριστώ από καρδιάς.

Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει και οι συγκυρίες απαιτούν την ύπαρξη συνεργασιών και την ευρεία συναίνεση ικανών ανθρώπων με στόχο τη λειτουργία και εφαρμογή ενός νέου μοντέλου αυτοδιοίκησης, στο νέο θεσμικό περιβάλλον του Καλλικράτη. Έχοντας επίγνωση των συγκυριών αυτών καταλήξαμε ως ομάδα, σε μια απόφαση συνεργασίας.

Συνεργασία με το πρόσωπο – υποψήφιο Δήμαρχο που να μπορεί να μας εκφράζει, πληρώντας σημαντικά κριτήρια όπως να είναι άξιος, νέος, γνώστης των αναγκών του νέου Δήμου, με προτάσεις για την ανάπτυξη και να μας εμπνέει την εμπιστοσύνη προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους του νέου Καλλικρατικού Δήμου, αδιαφορώντας για την κομματική του ταυτότητα.

Διότι πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη και μπροστά από τα κόμματα. Πιστεύουμε σε ένα νέο μοντέλο, αυτοδιοικητικό, πέρα από χρώματα, στηριζόμενο στην αγωνία των συνδημοτών μας για το αύριο και στις προσδοκίες τους για το καλύτερο, το οποίο επιβάλλεται ειδικά σε αυτή την εποχή που τα προβλήματα είναι οξυμμένα και χτυπούν την πόρτα του καθενός μας.

Έτσι από κοινού καταλήξαμε, στις 7 Ιουλίου και δώσαμε χέρια συνεργασίας και κοινής συμπόρευσης με τον Δημήτρη Γέρου υποψήφιο Δήμαρχο του συνδυασμού « Νέος Δήμος-Νέα Εποχή» συμφωνώντας σε ένα κοινό στόχο:

ο Τόπος μπροστά, όλοι αρωγοί, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, πρακτικές λάσπης, κομματικές διαφορές, τακτικές εκμηδενισμού του έργου των συνεργατών και φανατισμούς αλλά με καθαρό πολιτικό λόγο με ουσία, με νέες ιδέες, με εμπιστοσύνη, με ικανότητα να απαντήσουμε συλλογικά και δημιουργικά στις νέες προκλήσεις της εποχής μας, θέτοντας τους νέους στόχους για το μέλλον του νέου Δήμου μας.

Τον εγγυητή όλων αυτών που προανέφερα, αναγνωρίσαμε στο πρόσωπο του Δημήτρη Γέρου, όπου συλλογικά θα δουλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Δεν πρέπει να μείνουμε στις κομματικές προτιμήσεις που είναι απόλυτα σεβαστές, καθώς και εγώ, γνωρίζετε φίλες και φίλοι, χρόνια τώρα συνδικαλίζομαι σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Όμως στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε μια τοπική  κοινωνία που έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια προβλήματα, η επιτυχία ενός συνδυασμού κρίνεται από τον πλουραλισμό στις αντιλήψεις των υποψηφίων και την αυθεντική ύπαρξη αυτόνομων προσωπικοτήτων, καθώς  τα  προβλήματα δεν έχουν χρώμα.

Φίλες και Φίλοι

Είχα ηθική υποχρέωση να αποσαφηνίσω ορισμένα πράγματα που με αφορούν γιατί δυστυχώς με την αναπαραγωγή μη πραγματικών ειδήσεων τελευταία, κάποιοι προσπαθούν να θολώσουν τις απόψεις μου και τις αποφάσεις μας.

 Ως καθηγήτρια έχω μάθει να ανέχομαι, να συγχωρώ, αλλά και ως πολιτικός να προβληματίζομαι, να διεκδικώ το δίκιο μου και να μάχομαι συνέχεια με μόνα όπλα τον καθαρό μου λόγο και τη δουλειά μου.

Είμαι απλά η Μαρία, όπως πάντα με ξέρετε. Η ίδια Μαρία με τα πιστεύω της, τον αγώνα της, ο δικός σας άνθρωπος και θα παραμείνω ο άνθρωπος της διπλανής σας πόρτας, ο άνθρωπος του σπιτιού σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό

στις συμπολίτισσες και συμπολίτες  μου

Μαρία Πρωτοπαππά

Δημοτική Σύμβουλος

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Κ.ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΛΕΙΨΑΤΕ;ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ……ΕΧΕ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ…

  2. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΜΑΡΙΑ ΤΙ ΤΗΣ ΕΤΑΞΕ Ο ΓΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ;ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ;ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΜΕ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ.

  3. Βρε Μαράκι γράφεις ότι ο Δήμαρχος πρέπει να είναι γνώστης των αναγκών του νέου Δήμου και να νιώθει την αγωνία για τον τόπο του. Ποιός τα κάνει όλα αυτά; Ο Δημήτρης πότε ήταν στον τόπο του για να αφουγκραστεί τα προβλήματα. Ουρανοκατέβατος είναι μια ζωή. Το να κάνεις διακοπές σε ένα τόπο δεν σημαίνει ότι γνωρίζεις τα προβλήματά του. Τι να πεις για άλλους που είναι όλη μέρα στους δρόμους και συναναστρέφονται καθημερινά με τον κόσμο και ακούν τα προβλήματα του. Μην μας τρελάνεις κιόλας, ότι ο Γέρου γνωρίζει τον τόπο του. Μέσω internet και τηλεφώνου δεν νιώθεις τον άλλον. Θέλει να είσαι δίπλα του καθημερινά, όπως είσαι κι εσύ. Μίλα για τον εαυτό σου όχι για το Μίμη.
    Ήμαρτον έστειλε το ΠΑΣΟΚ το Γέρου όπως τον είχε στείλει στις Νομαρχιακές, κινεί όλο το μηχανισμό και σύ έπεσες στην παγίδα. Δύσκολη εποχή διάλεξες να συνεργαστείς με τους Πασοκατζήδες.
    Καλό αγώνα και καλό κουράγιο!

  4. σας ευχομαι καλη επιτυχια κυρια μου, ειλικρινα. Αυτες οι εκλογες θα ειναι ΠΟΛΥ σημαντικες γιατι θα αναδειξουν αν τελικα οι πολιτες πηραν καποιο μηνυμα μεσα απο αυτην τη κριση που ζουμε οι ακομα βολευονται με μικρορουσφετακια, χαριζοντας την πολυτιμη ψηφο τους, βελαζοντας πειθηνεια σε καθε διαταγη και καλεσμα του καθε πολιτικαντη. Οσων αφορα στο αν ο κυριος Γερου γνωριζει τα προβληματα του τοπου ή οχι, αυτο μενει να το δουμε… οπως ειδαμε και τι επραξαν αυτοι που γνωριζαν τον τοπο απ εξω και ανακατωτα, και φροντισαν να τον βουλιαξουν βαθυτερα στην ανυπαρξια, με αποτελεσμα ακομα και το (συμπαθεστατο) Βραχατι να εχει περισσοτερο τουρισμο απο την πολη μας..

    Ο κοσμος κρινει, και οι πολιτικοι κρινονται (?)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog