Η στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, του ανθρώπου που (ουσιαστικά) δημιούργησε το troktiko, έβαλε τους τίτλους τέλους στο blog με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. Το Σάββατο, στις 24 Ιουλίου στις 12:18 π.μ., το troktiko, δημοσίευσε την τελευταία του ανάρτηση:


“Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε τη Δημοκρατία, κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις από εκεί πάνω…”. Λίγα λεπτά πρίν, είχε προηγηθεί μια άλλη ανάρτηση από μέλος της ομάδας του troktikou, που ουσιαστικά ανακοίνωνε το τέλος της λειτουργίας του blog: “Το ξέρω ότι θέλεις να συνεχίσω, όμως δεν μπορώ πια. Δεν έχω άλλη δύναμη φίλε μου, δεν έχω τη δύναμη! Μου λείπεις! Σ’ όλους λείπεις. Όμως να ξέρεις ότι το όνειρό σου δεν πέθανε, δεν έφυγε. Ήρθε και ρίζωσε στις καρδιές όλων. Το όνειρο ζει, το όνειρό σου έγινε εφιάλτης για κάποιους… Φίλε καλό βράδυ!
Άραγε θα βρεθούν οι δολοφόνοι του Σωκράτη Γκιόλια; Οι άνθρωποι που έριξαν 16 πυροβολισμούς στο σώμα του 37άχρονου δημοσιογράφου…