Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η ευτυχία σε 5 μόλις βήματα…

- Advertisement -

Πού βρίσκεται η ευτυχία Η απάντηση είναι απλή, στην καθημερινότητά μας, ακόμα και στη ρουτίνα μας. Έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν συνδέουν την ευτυχία με τα υλικά αγαθά και την κατάκτηση υψηλών στόχων, αλλά με πιο απτά και γήινα θέματα, όπως η ποιότητα στις σχέσεις μας και η αυτοεκτίμησή μας. Άλλωστε όπως έγραφε και ο Όσκαρ Ουάιλντ «Αν δεν έχεις αυτά που θέλεις, σκέψου αυτά που δε θέλεις και δεν έχεις!»
Τα πέντε βήματα για την κατάκτηση της ευτυχίας σύμφωνα με τους ειδικούς είναι εν συντομία τα εξής:

Αισιοδοξία: Το πρώτο βήμα για την ευτυχία είναι η αισιοδοξία. Τη δεκαετία του ‘70, ερευνητές ακολούθησαν άτομα που είχαν κερδίσει το λαχείο και βρήκαν ότι ένα χρόνο μετά δεν ήταν όλοι τους ευτυχισμένοι. Αυτή την κατάσταση οι ειδικοί την ονομάζουν ηδονική προσαρμογή σύμφωνα με την οποία όλοι έχουμε ένα βασικό επίπεδο ευτυχίας. Ανεξάρτητα από το τι θα μας συμβεί, ευχάριστο ή δυσάρεστο, τα αποτελέσματα στην ευτυχία μας είναι παροδικά και πάντα τείνουμε να επιστρέφουμε στα αρχικά μας επίπεδα. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν πιο υψηλά βασικά επίπεδα από άλλους και αυτό μπορεί να εξαρτάται ως ένα σημείο σε γενετικά αίτια, αλλά και από τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Ένστικτο: Σε μία μελέτη ζητήθηκε από δύο ομάδες ανθρώπων να διαλέξουν μία αφίσα για το σπίτι τους. Στη μία ομάδα ζητήθηκε να σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτή την απόφαση εξετάζοντας όλα τα υπέρ και τα κατά, ενώ στην άλλη απλά να ακολουθήσουν το ένστικτό τους. Δύο εβδομάδες αργότερα εκείνοι που ακολούθησαν το ένστικτό τους ήταν πιο ευτυχισμένοι με την επιλογή τους από εκείνους που το σκεφτηκαν διεξοδικά.

Χρήματα: Όταν βγάζουμε αρκετά χρήματα για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, το φαγητό, τη στέγη και την ένδυση, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία. Στις ΗΠΑ ο μαγικός αριθμός είναι 40.000$ το χρόνο, ενώ στην Ελλάδα ακόμα… αγνοείται λόγω οικονομικής ρευστότητας.

Εργασία: Πολλοί περιμένουν ότι η ιδανική ευκαιρία για την ιδανική δουλειά θα τους κάνει να ευτυχήσουν. Οι έρευνες όμως δείχνουν το αντίθετο, πως οι δυνατότητες που έχει μια εργασία να μας κάνει ευτυχισμένους είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με άλλους τομείς της προσωπικής ζωής μας.

Γέλιο: Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν γελάμε, ανεξάρτητα από το αν είμαστε ευτυχισμένοι ή όχι βελτιώνεται η διάθεσή μας και βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία.

Πηγή: moodhackers.com

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog