Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη του Παύλου Παύλου στην εφημερίδα “Η Αλλαγή”

- Advertisement -

Ερώτηση: Κε Παύλου, ο Δήμαρχος συνηθίζει να αναφέρει την παρούσα Δημοτική Αρχή ως «τη Δημοτική Αρχή των έργων». Πράγματι, πολλά είναι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη (είσοδος πόλης, περιφερειακός, υδροθεραπευτήριο, κολυμβητήριο) κάποια από τα οποία θα παραδοθούν προς χρήση στους κατοίκους.

Παύλος Παύλου: Είναι αναγκαίο να τονισθεί η τεράστια διαφορά στον τρόπο και στην ταχύτητα κατασκευής μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Στα δεύτερα οι διαδικασίες προετοιμασίας για δημοπράτηση (μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, πιθανές απαλλοτριώσεις, εκταμιεύσεις χρημάτων, κλπ) μπορεί κάποιες φορές να διαρκέσουν και χρόνια. Όπως για χρόνια «παλέψαμε» τον Περιφερειακό, το Νέο υδροθεραπευτήριο, το Κολυμβητήριο, το νέο κοιμητήριο κ.ά.

Είναι αναγκαίο επίσης να τονισθεί ότι για τους πολιτικούς τα έργα πρέπει να θεωρούνται τελειωμένα, όταν οδηγούνται πλέον για δημοπράτηση.
Ακολούθως, την καλή εκτέλεση αναλαμβάνουν πλέον οι τεχνικοί του Δήμου.

Την τελευταία τετραετία της θητείας μας (2003-2006), μία σειρά έργων βρίσκονταν άλλα έτοιμα, άλλα σε εξέλιξη και άλλα «ώριμα», για διαδικασία ανάθεσης. Είναι ακριβώς αυτά τα ίδια έργα που ο κ. Γκιώνης αργότερα τα ονόμασε «δικά του»:

– 6 Σχολεία (2 δημοτικά σε Λουτράκι και Περαχώρα, 2 νηπιαγωγεία σε Λουτράκι και Κ. Βρύση, παιδικός σταθμός Λουτρακίου και το νηπιαγωγείο της οδού Οικονόμου εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων)
– Περιφερειακός Λουτρακίου
– Είσοδος Λουτρακίου
– Νέοι αγωγοί ύδρευσης
– Αναπλάσεις Λουτρακίου
– Φωτισμός Λουτρακίου
– Νέο κοιμητήριο
– Λιμάνι
– Πνευματικό κέντρο Περαχώρας (ενταγμένο στο πρόγραμμα Θησέας)
– Μπω Ριβάζ (ενταγμένο στο πρόγραμμα Θησέας)
– Διαπλάτυνση οδού Περαχώρα-Πίσια
– Προετοιμασία (απαλλοτριώσεις) για διαπλάτυνση οδού στην Αγ. Παρασκευή και parking στην λέσχη αξ/κων.
– Διαμόρφωση στροφής Καρβελά στην Κ. Βρύση (Επιδαύρου)
– Κολυμβητήριο
– Διαμόρφωση χώρου πρώην Δημοτικής αγοράς
– Νέο Υδροθεραπευτήριο κ.ά.

Τα τρία τελευταία έργα μάλιστα ο κ. Γκιώνης τα διαφοροποίησε σημαντικά, υπερβαίνοντας κατά πολύ το αρχικό κόστος τους. Συγκεκριμένα, το κόστος της Δημ. Αγοράς αυξήθηκε κατά +100%, του Νέου Υδροθεραπευτηρίου κατά +50%, ενώ στο Κολυμβητήριο «κατόρθωσε» το απίστευτο +180% (από 1.580.800 € σε 4.413.366 €).

Ας αποφασίσει όμως τελικά ο κόσμος σε ποιόν πρέπει να «χρεώσει» την επιτυχία.

Σε αυτόν που τα υποσχέθηκε, τα διεκδίκησε, «τα έτρεξε» και τα παρέδωσε με τους εργολάβους σε υλοποίηση τους;

Στον κ. Γκιώνη που τα παρέλαβε εδώ και 4 χρόνια και ακόμη δεν μπορεί να τα τελειώσει ανεβάζοντας χωρίς ουσιαστικό λόγο το κόστος κατασκευής τους σε απίστευτα νούμερα; Ή στον νέο διεκδικητή του Δήμου κ. Γ. Πετρίτση που σε ομιλία του στις 4/6/10 δήλωσε ότι: «….παραδώσαμε 5 σχολικά συγκροτήματα: στην Περαχώρα το 1ο Δημοτικό, στο Λουτράκι το 3ο Δημοτικό, (στους Αγίους Θεοδώρους το 2ο Δημοτικό και το 3ο νηπιαγωγείο), ένα μοναδικό στην Πελοπόννησο σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Κυρα Βρύση (ΕΕΕΕΚ), την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου προς Περαχώρα και την κατασκευή της εισόδου της πόλης του Λουτρακίου. Δικαιούμαι επομένως να θεωρώ ότι η πορεία μου στην Ν.Α είχε θετικό πρόσημο, αφού κατασκευάσαμε έργα ύψους 19.500.000 ευρώ.”;

Είναι ολοφάνερο ότι διατελώντας Νομ. σύμβουλος, προσπαθεί να τα επωφεληθεί πολιτικά, αδιαφορώντας για τους πολυετείς αγώνες μας, παραβλέποντας τις προσπάθειες του Νομάρχη κ. Ταγαρά, εκμεταλλευόμενος όμως πλήρως ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τις λεπτομερείς διαδικασίες κατασκευής έργων χρηματοδοτουμένων από τα Ευρωπαϊκά ταμεία μέσω της Περιφ. Πελοποννήσου , που αδυνατώντας να ανατεθούν στον Δήμο, επιβάλλουν την υλοποίηση στην Ν. Αυτοδιοίκηση.

Άλλωστε , όπως και εσείς δημοσιεύσατε σε παλιότερο άρθρο σας, ακόμα και στενοί συνεργάτες του κ. Γκιώνη όπως ο νυν πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεωργίου Χ. έχουν προ πολλού αναγνωρίσει την πραγματικότητα της πατρότητας των μεγάλων έργων, πραγματικότητα που κάθε πολίτης γνωρίζει.

Ερώτηση: Είχατε κατηγορηθεί ότι αφήσατε ένα «χρεοκοπημένο Δήμο», ενώ κάποιοι μίλησαν για «μαύρες τρύπες»και «αμαρτωλή διαχείριση» επί δικής σας διοίκησης.

Παύλος Παύλου: Και όλα αυτά, βέβαια, κατέρρευσαν πλήρως μετεκλογικά. Οι ορκωτοί λογιστές και ο οικονομικός σύμβουλος που έκαναν ελέγχους το 2008 για την διαχείριση επί των ημερών μας, χαρακτήρισαν το Δήμο «πρότυπο» και «κερδοφόρο», ενώ δήλωσαν ότι «σπάνια βρίσκει κανείς τέτοιους Δήμους στην Ελλάδα». Τονίζεται, μάλιστα, ότι το Δεκέμβριο του 2006 παραδώσαμε ταμείο περίπου 6 εκατομμύρια € στη σημερινή δημοτική αρχή.

Ακόμη, το Υπουργείο Εθν. Οικονομίας διενήργησε πραγματικό ξεσκόνισμα από ελέγχους στο Δήμο και στις επιχειρήσεις του. Τα πορίσματα, βέβαια, ήταν απαλλακτικά. Ο κ. Δήμαρχος μάλιστα αναγκάστηκε να παραδεχθεί μετά από τις συνεχείς μας πιέσεις ότι τα κρατούσε επί μήνες στα συρτάρια του, χωρίς να τα ανακοινώνει!

Μετά από όλα αυτά, μέχρι και σύμβουλοι εκλεγμένοι με την παράταξή του τον πίεσαν να μας ζητήσει συγνώμη για τις συκοφαντίες που διέδιδε προεκλογικά εις βάρος μας, αλλά εις μάτην. Αντιλαμβάνεται πλέον καθένας το μέγεθος του πολιτικού «ήθους», αλλά και το πολιτικό «ράπισμα» που δέχθηκαν ο κ. Δήμαρχος και κάποιοι συνεργάτες του.

Τελικά, με τρομακτική καθυστέρηση, αναγκάστηκε εμμέσως και ο ίδιος να παραδεχτεί την αλήθεια λέγοντας στο Δημοτικό συμβούλιο της 29/6/2009:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “Κάτι άλλo δεv έχω vα πω, αλλά τελειώvovτας, κ. Παύλoυ, θα σας πω έvα πράγμα ( … ) Μπoρεί όvτως πρoεκλoγικά vα λέγαμε για κακoδιαχείριση για διάφoρα, όπως λέει o καθέvας υπoψήφιoς γι’ αυτόv πoυ διoικεί. ( … ) στoυς πρoεκλoγικoύς λόγoυς πότε έγιvε ότι…, πάντα λέγαμε, o κάθε έvας υπoψήφιoς, εκ γεvvετoίς, για τηv κακoδιαχείριση. Πότε δεv έχει γίvει αυτό, επί κoιvoβoυλευτικώv εκλoγώv, επί δημoτικώv εκλoγώv; Πάντα αυτό γιvόταvε, ότι έχει γίvει μια κακoδιαχείριση.’’(Από τα επίσημα πρακτικά Δ.Σ. 29/6/2009, σελ.153)Η ομολογία του αυτή για αστήριχτες προεκλογικές καταγγελίες δεν είναι μόνο απαράδεκτη. Δείχνει, παράλληλα, την «ελαφρότητα» του εκλεγμένου Δημάρχου έναντι των ψηφοφόρων του, που την ώρα που εκστόμιζε τις καταγγελίες αυτές, όχι μόνο δεν τους σεβόταν, αλλά ταυτόχρονα τους εξαπατούσε. Αλλά και αδυναμία να αντιληφθεί, ότι δεν μπορούμε να κατηγορούμε κάποιον χωρίς στοιχεία, έτσι απλά επειδή κάποτε το έκαναν και κάποιοι άλλοι ή για να κάνουμε προσωρινά «την δουλειά μας». Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι σήμερα πλέον, οι υποτιθέμενες «μαύρες τρύπες» έχουν μετατραπεί σε «πράσινα άλογα»!

Ερώτηση: Ποια είναι τα πρώτα σχέδια σας για την αντιμετώπιση των θεμάτων των Αγ. Θεοδώρων στα πλαίσια λειτουργίας του νέου συνενωμένου Δήμου;

Παύλος Παύλου: Οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές έχουν προωθήσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα του Δήμου Αγ. Θεοδώρων με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα υποδομών (Ύδρευση, Γ.Π.Σ., Αποχέτευση, Ιατρεία κ.ά). Θα συνεχίσουμε λοιπόν με αυτές τις προτεραιότητες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις γεωλογικές έρευνες με επιστημονικούς φορείς για εντοπισμό υδροφόρων κοιτασμάτων, προς εξασφάλιση επαρκών και ποιοτικών ποσοτήτων νερού για όλους τους κατοίκους.

Ακόμα θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η οικονομική αυτονομία του Δήμου θα συνεχιστεί. Τα οικονομικά δε κεκτημένα της περιοχής (πράσινος φόρος) θα διατηρηθούν και θα αποδίδονται με έργο αποκλειστικά για την περιοχή. Η πιθανή αναγκαιότητα περαιτέρω χρηματοδότησης για κάλυψη επιπλέον έργων θα αντιμετωπίζεται και επιπλέον της αναλογικότητας των καθαρών εσόδων της περιοχής.

Τέλος, η ανάθεση μελέτης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος από τις βιομηχανίες θα είναι μέλημα μας από την αρχή της νέας θητείας.

Κλείνοντας για το θέμα αυτό θα ήθελα ακόμη να τονίσω ότι θα σημάνουμε προσκλητήριο ενότητας και συνεργασιών απέναντι στα προβλήματα του τόπου προς όλα τα κατά καιρούς (ενεργά και μη) στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανεξαρτήτως συμμετοχής τους σε διαφορετικά ψηφοδέλτια στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Βεβαίως από το νέο έτος θα λειτουργούμε ως ενιαίος Δήμος αλλά θα διατηρήσουμε την αυτοτέλεια των ιδιαιτεροτήτων των περιοχών με βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων και επιταχυνόμενους ρυθμούς ανάπτυξης. Για αυτά όμως τα ζητήματα της περιοχής θα πρότεινα να κάνουμε μια αποκλειστική συζήτηση.

Ερώτηση: Θα ήθελα να τελειώσουμε με την τοποθέτηση σας στο εξής: Αρκετοί συνδημότες μας, αν και δηλώνουν απογοητευμένοι από την σημερινή Δημοτική Αρχή, και παρόλο που αναγνωρίζουν το έργο σας, αναρωτιούνται γιατί θα πρέπει «να επιστρέψουν στα παλιά» και όχι να εμπιστευτούν σε καινούργια πρόσωπα τις τύχες του Δήμου μας.

Παύλος Παύλου: Απαντώντας με λογοπαίγνιο θα σας έλεγα ακριβώς γιατί «δεν πρέπει να αφήσουν τις τύχες του τόπου στην τύχη». Δεν πρέπει πάλι να ρισκάρουν .Όχι άλλα πειράματα. Ιδιαίτερα τώρα. Αν δεν επιθυμούμε να εθελοτυφλούμε και αντιμετωπίζουμε με την δέουσα σοβαρότητα την ανάθεση της διοίκησης του Δήμου στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, τότε δεν είναι ούτε εγωιστική, ούτε αλαζονική, ούτε απαξιωτική προς οποιονδήποτε, η παραδοχή ότι ο νέος Δήμαρχος στις 2 Ιανουαρίου 2011 πρέπει να λάβει αποφάσεις για τον Δήμο και δεν πρέπει να χάσει ούτε μια ημέρα για να μάθει να διοικεί. Οι Δήμοι πλέον δεν εξαντλούν τις αρμοδιότητες τους στην καθαριότητα, τα πάρκα και την ύδρευση. Αποτελούν πολύπλοκους οργανισμούς με εκατοντάδες αρμοδιότητες, επιχειρήσεις, οργανισμούς κ.λ.π.

Στην περίπτωση του Δήμου μας ουδείς από τους μέχρι τώρα συνυποψήφιους μου έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος έστω για μία τετραετία. Οι όποιες αναφορές για θητεία Νομαρχιακού συμβούλου απέχουν πολύ από τη ζητούμενη γνώση για τη διοίκηση ενός ιδιαίτερου Δήμου σαν τον δικό μας.

Εμείς περάσαμε το 2006, από την προεκλογική συκοφαντία, στην χλεύη κατά την ορκωμοσία και από την αμφισβήτηση στην προσπάθεια απαξίωσης μας.
Κάποιοι νόμισαν ότι θα καταθέταμε τα «όπλα» και θα αποχωρούσαμε, επειδή δεν εκλεγήκαμε ως Δημοτική Αρχή. Τους διαψεύσαμε.

Μείναμε εκεί και δεν φύγαμε, πιστοί στην εντολή που μας έδωσαν οι δημότες να ελέγχουμε την πλειοψηφία. Μείναμε εκεί και αποδείξαμε τα ψέματα, τις ανυπόστατες καταγγελίες, αναδείξαμε και διορθώσαμε λάθη τους, καταθέσαμε δημιουργικές προτάσεις. Και νομίζω κάναμε καλά την δουλειά που μας ενέταξαν.

Με νέα πρόσωπα, και νέες ιδέες, αναβαπτισμένοι και ανανεωμένοι από το κενό άσκησης διοίκησης, «σοφότεροι» από λάθη του παρελθόντος που αναγνωρίσαμε, με μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά και προσφορά, αλλά ιδιαιτέρως, με την δύναμη της δημιουργικής αλλαγής, επαναδιεκδικούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου που γνωρίζει καλά την συνέπεια λόγων και πράξεων μας, ώστε να οδηγήσουμε τον Δήμο στην αναπτυξιακή του πορεία.

Όντως οι αντίπαλοι μας μη έχοντας κάτι πλέον να μας προσάψουν, τεχνηέντως περνούν μηνύματα της πολυετούς άσκησης διοίκησης: «Πάλι ο Παύλου;» Απαντούμε: Ακριβώς, αυτό που εσείς θεωρείτε μειονέκτημα, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση αποτελεί το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Αυτό το πλεονέκτημα ονομάζεται ΕΜΠΕΙΡΙΑ και δεν βρίσκεται, αλλά κατακτάται με τα χρόνια. Και αυτή την εμπειρία, έχει ανάγκη ο τόπος.

Ιδιαίτερα τώρα στην πρόκληση της συνένωσης των δύο Δήμων. Στην αποδοχή και άσκηση επιπρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους Δήμους με τη μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» και την κατάργηση των νομαρχιών. Στην ταχύτερη επούλωση των πληγών που αφήνει το πέρασμα Γκιώνη από την Δημαρχία Λουτρακίου –Περαχώρας.

Ειδικά τώρα απαιτείται η κατάθεση των εμπειριών του καθενός από εμάς και των νέων στελεχών από τον Δήμο Αγ. Θεοδώρων σε μια κοινή αναπτυξιακή προσπάθεια

Δεν υπάρχει «νέο» και «παλιό». Υπάρχει Αγάπη, Μεράκι και Πάθος για τον τόπο σου και την Αυτοδιοίκηση. Και αυτό δεν έχει χρονικά όρια, δεν έχει ηλικίες. Νιώθεις ζωντανός, υγιής, δυνατός, με όρεξη για δουλειά με την ωριμότητα της γνώσης για προσφορά.

Μπορεί η πρόσκληση ενότητας και συνεργασίας για την επόμενη θητεία, που έχω απευθύνει από το 2009 (πριν τον «Καλλικράτη») σε αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη του Δήμου μας να μην εισακούσθηκε, προσκρούοντας προφανώς στη θεμιτή φιλοδοξία τους να ηγηθούν συνδυασμών, αυτό όμως δεν θα με εμποδίσει μετεκλογικά και εφ΄ όσον οι συμπατριώτες μας εμπιστευθούν, να τους καλέσω όλους να καταθέσουν τις δυνάμεις τους και την αγάπη τους για τον νέο διευρυμένο Δήμο.

Ο κόσμος πρέπει να αισθανθεί και πάλι γρήγορα, την ασφάλεια και την σιγουριά για το αύριο. Να αποφασίζει μόνο ο ίδιος για αυτούς που θέλει να διοικούν τον Δήμο κάθε φορά. Να απολαύσει τον σεβασμό την αίγλη, αλλά και την υπερηφάνεια για τον Δήμο του.

Εμείς μπορούμε σύντομα να τα καταφέρουμε. Δεν θα αποτελέσουμε ένα νέο πείραμα με άγνωστα αποτελέσματα. Αυτοί που αποφάσισαν για μας ότι τάχα έκλεισε ο κύκλος μας επειδή έτσι συμφέρει τους ιδίους, πρέπει να μάθουν να σέβονται την θέληση των Δημοτών μας, μοναδικών αρμοδίων να αποφασίζουν για όλους μας.

- Advertisement -

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σαν Έλληνας φορολογούμενος πολίτης και μέλος του εκλεκτορικού σώματος θεωρώ οτι ο κύριος Παύλου είναι η καλύτερη και η πιο σωστή επιλογή τόσο για το Λουτράκι όσο και για τους Αγίους Θεοδώρους.

  2. Η αληθεια ειναι οτι τα εργα που εγιναν επι Παυλου δεν ειχαν ξαναγινει ποτε πριν. Προσωπικα συμπαθω ολους τους υποψηφιους (πλην του τραμπουκοΓκιωνη) αλλα στηριζω Παυλου γιατι σε αυτο το σημειο χρειαζομαστε καποιο που αποδεδειγμενα εχει πετυχει και με κυρος. Εχει καταφερει ο Γκιωνης να εχουν το Λουτρακι για μπανανια.

  3. Η τελευταία φράση του κ.Παύλου με προβληματίζει λιγάκι. Αλήθεια η θέληση των Δημοτών κε Παύλου δεν σας έστειλε στην αντιπολίτευση; Ποιοί αλήθεια δεν τη σέβονται, όπως λέτε. Μήπως εσείς ο ίδιος???

  4. Φιλε 4.55 αυτο ακριβως λεει πιο πανω:

    "Μείναμε εκεί και δεν φύγαμε, πιστοί στην εντολή που μας έδωσαν οι δημότες να ελέγχουμε την πλειοψηφία."

    Αν δεν σεβοταν την δημοκρατια θα ειχε φυγει οπως αλλοι δημαρχοι (πχ Κορινθου) που με το που εχασαν την καρεκλα…

  5. Θεμιτή φιλοδοξία να ηγηθεί συνδυασμού ήταν και του κ.Παύλου σε ηλικία μόλις 43 χρονών. Τότε η λέξη εμπειρία ήταν άγνωστη λέξη….

  6. Για αυτο θα τον ψηφισει παλι ο κοσμος γιατι ολοι ελεγαν θα τα παρατησει επειδη δεν βγηκε αλλα αυτος εμεινε και αποκαλυψε ολα τα σκανδαλα Γκιωνη. Δεν ειδαμε και κανεναν αλλο να αντιστεκεται μονο αυτον και λιγο το Μιχα. Οι αλλοι τωρα τελευταια μας αγαπησαν

  7. Άκουσα τη συνέντευξη που έδωσε ο κ.Παύλου στο Γιαννιδάκη προ ημερών και αναρωτιέμαι αν "εμπειρία" θεωρεί ο κ.Παύλου την δήλωση ότι συνηθίζεται στα δημόσια έργα να παίρνουν προκαταβολή οι εργολάβοι π.χ 80,000,000 δρχ. πριν καν ξεκινήσει ένα έργο και τελικά αυτά τα χρήματα να χάνονται (επί Δημαρχίας του), αφού το έργο δεν έγινε ποτέ (για όσους δεν γνωρίζουν για τον παραλιακό πεζόδρομο μιλάω). Αλήθεια ας βγει κάποιος που ασχολείται με δημόσια έργα να μας βεβαιώσει τα λεγόμενά του κ.Παύλου (ότι συνηθίζεται δηλαδή αυτό).
    Κάτι μου λέει ότι δεν θα βρεθεί κανένας εργολάβος να το βεβαιώσει.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ «ΕΜΠΕΙΡΙΑ» ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ;;;
    Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τροπάριο;

  8. Έχετε αναλογιστεί πόσα λεφτά διαχειρίστηκε στην 12ετία του ο Παύλου;Έχει να παρουσιάσει ένα αναπτυξιακό έργο;Γέμισε μπετόν την Περαχώρα και
    με μάρμαρα το Λουτράκι.Αλήθεια πόσες φορές έσκαψε τα πεζοδρόμια;Αν δεν τρέξεις,δεν κοπιάσεις για να πάρεις πόρους,με το σταγονόμετρο, από εκεί που πάίρνουν όλοι οι δήμοι,δεν μπορείς να καταλάβεις τι μεγάλο αβαντάζ είναι να έχεις έναν πακτωλό που λέγεται καζίνο και τι ευκαιρίες έχεις για να γράψεις ιστορία στον τόπο σου.Δυστυχώς καταναλώσαμε τεράστια ποσά σε έργα βιτρίνα και διάρκειας μηνών.Για ψύλλου πήδημα καταστρέφαμε απαράδωτα χλυδάτα πεζοδρόμια.Θυμάμαι μια βλάβη της ΔΕΗ μας έκανε να ξηλώσουμε το πεζοδρόμιο από τους αφους Λέκκα μέχρι το Βρεττάνια,χώρια την κυκλοφοριακή ταλαιπωρία.
    Κολοκοτρώνη,Υψηλάντου μέχρι να στεγνώσει η λάσπη ξηλώθηκαν τα πεζοδρόμια και το κυριότερο,δεν ξαναμπήκε πλέγμα και όλες οι πλάκες είναι στον αέρα.
    Κακοτεχνίες σε όλους τους δρόμους,μιας και οι Αλβανοί τεχνίτες ήταν ειδικοί στις ξερολιθιές και όχι στα τσιμέντα.Ποιός να τους ελέγξει;Ναι συμφωνώ η εμπειρία είναι μεγάλο αβαντάζ.Απόδειξη ο άπειρος Παύλου,με ιατρική εργασία, μπήκε στα δημοτικά με λεφτά από πώληση οικοπέδου.
    Πως βγήκε;Με τεράστια εμπειρία και κάτι ψιλά.Μπορεί να μας δώσει Ε9 του ΄96 και σημερινό;

  9. Ρε παιδια μην λετε οτι ναναι. Στο Λουτρακι ζουμε. Ξερουμε αν καποιος εφαγε. Αν ειχε φαει θα καθοταν να χαλαει τη ζαχαρενια του με τις παπαριες του καθε Γκιωνη;

  10. αυτα ελεγε και ο μεγαλοεκδοτης του λουτρακιου φιλε 11.33 και τωρα που καταδικαστηκε για συκοφαντικη δυσφημιση σφυριζει

  11. Ρε σύ φίλε πόσο κοστολογείς το καινούριο του σπίτι;Έχεις και συ τέτοιο σπίτι;Ξέρω και γω.Πάντως όσο δούλευε ίσα βάρκα ίσα νερά.Το χρήμα ήταν στη δημαρχιακή καρέκλα.Αν θες καταλαβέ το.

  12. Ωχ τι'ναι αυτά που γράφουν ο 10.35 και ο 11.33!!! Τι καρφώματα είναι αυτά!!! Δεν τον λυπάστε τον άνθρωπο? Έχετε αφήσει μόνο την κυριούλα να τον υπερασπίζεται. Ντροπή σας!!!

  13. Ο σπυρέτος φίλε 12:09 δικάστηκε για εξύβριση και όχι για συκοφαντική δυσφήμιση,για να λέμε τα πράγματα όπως είναι.Πάντως αν υπάρχει κάποιος αναποφάσιστος βλέποντας τα σχόλια των οπαδών του πρώην δημάρχου, δηλαδή το πείσμα που έχουν για να μας πείσουν ότι ο μόνος άξιος, μάγκας ,τίμιος ,ικανός, είναι ο Παύλος Παύλου, τότε θα έφευγε μακριά.Αν τον αγαπάτε όπως διαλαλείτε δεν καταλαβαίνετε τι κακό του κάνετε;;;
    κος Τάκης

  14. Ένας ή μία είναι που προσπαθεί να μας πείσει για το πόσο έμπειρος και άξιος είναι ο Παύλου. Μην το κάνετε και θέμα!
    Πράγματι όμως το επίμονο ύφος που έχει να γράφει τα ίδια και τα ίδια είναι όντως ενοχλητικό και μάλλον ζημιά κάνει στον Παύλο. Θα συμφωνήσω με τον φίλο 12.43.

  15. Αχ κυριούλα μου ή κυριούλη μου που συνεχίζεις να γράφεις τα ίδια και τα ίδια και να υπεραμύνεσαι του Παυλίτου σου, κάτσε εσύ στο φτωχόσπιτό σου και άσε τον Παύλου στας Ζυρίχας……

  16. Μπορούμε να γίνουμε λίγο πιό νεωτεριστές;; Το θέμα μας είναι αν έφιαξε σπίτι; Δεν ξέρετε οτι η οικογένεια Παύλου ήταν πάντα με μεγάλη περιουσία; Δεν είστε από το Λουτράκι;; Δεν τον πολεμάτε με τέτοια λόγια.Ας ψάξουμε να βρούμε άλλα επιχειρήματα που να προβληματίζουν αληθινά και όχι προπολεμικά λόγια. Τα πράματα μιλούν μόνα τους .Αμφισβιτεί κανένας μας ότι είναι ο μόνος που έμεινε και έκανε σοβαρή αντιπολίτευση;;
    Αμφισβιτεί κανένας μας ότι έγιναν έλαγχοι από υπηρεσίες του υπουργείου και βρήκαν ολοκάθαρη διαχείρηση;; Μέχρι και ο Μάρκελος κάλεσε τον Γκιώνη να ζητήσει συγνώμη ,μάλιστα του είπε ότι είναι ζήτημα πολιτικού ήθους!!
    Μπορεί να μη μας αρέσει με κάτι παλιομοδίτες κολλητούς που είχε σαν τον Κουκουλά,τον Κολικόντη,τον νουνού αλλά ότι είναι ο μόνος που έμεινε σοβαρά στο συμβούλιο είναι αλήθεια.
    Αν συνεχίσει να συνεργάζεται με Κουκουλάδες κλπ δεν θα βρεί ούτε το ψήφο του.

    Ανώνυμος

  17. Ωχ τι σχόλιο ήταν το τελευταίο.!!!
    Γιώργο Πέτρου (Νουνού) σε βλέπω εκτός ψηφοδελτίου. Χτύπησε η καμπανίτσα από τους κολλητούς του Παύλου. Είναι το γνωστό κόλπο, όταν θέλει να ξεφορτωθεί κάποιον. Σε βάλανε στην ίδια λίστα με τον Κουκουλά.Πρόσεξε πολύ!!!
    Προλαβαίνεις να κοιτάξεις σε άλλον υποψήφιο Δήμαρχο.

  18. τουλάχιστον ο κυρ-Αντώνης ήταν μαζί μας για δεκαετίες και ήταν πιστό σκυλί της αδέσμευτης δημ. κίνησης,δεν ήταν Κοντός που ήταν μαζί μας,έφυγε και τώρα μετά από 10 χρόνια βρισίδι, ξαναγύρισε.Πώς θα παρουσιαστεί ο κος Κοντός σαν υποψήφιος τώρα του συνδυασμού μας; με τι μούτρα θα τολμήσει να έρθει στο εκλογικό κέντρο;γιατί θα πέσουν πολλές ντομάτες αδέρφια!

  19. Χίλιες φορές να εμπιστευτώ σε αυτές τις εκλογές νέους ανθρώπους κι ας μην έχουν διατελέσει καν δημοτικοί σύμβουλοι, παρά να βλέπω στο Δ.Σ πάλι τις ίδιες αφεντομουτσουνάρες! Βαρεθήκαμε τα ξαναζεσταμένα φαγητά. Παύλου, Μπισμπίκηδες, Φόνοι, Μαστρογιάννηδες, Γεωργίου, κ.λ.π, κ.λ.π. Ας δούμε αυτή τη φορά νέους Δημάρχους και νέους Δημοτικούς Συμβούλους. Είδαμε τόσα χρόνια με τους ίδιους και τους ίδιους πόσο προκόψαμε!!! Τελικά μήπως η ΕΜΠΕΙΡΙΑ είναι ένας μεγααααάλος ΜΥΘΟΣ;

  20. Ο ΦΟΒΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΑΛΛΟΙ ΟΤΑΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ Κ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΤΙ ΛΕΝΕ.ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ Κ ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΙΔΕΑ ΟΤΙ Ο Κ ΠΑΥΛΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ…ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΜΕΤΕ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ,ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΛΗΞΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΛΑΛΟΥΣΕ Ο Κ.ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ!ΚΑΝΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑΣ…ΛΕΣ Κ ΔΕΝ ΕΠΙΡΑΖΕΙ Η ΑΠΟΤΥΧΥΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ!ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΓΛΥΚΕΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟ ΒΑΖΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog