Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επικίνδυνα για καρκίνο τα απορρυπαντικά και τα αποσμητικά χώρου

- Advertisement -

Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες οι οποίες χρησιμοποιούν πολύ συχνά, διαφόρων τύπων καθαριστικά, αποσμητικά χώρου, καθώς και εντομοκτόνα, έχουν διπάσιες πιθανότητες να πέσουν θύματα του καρκίνου. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, όσο πιο συχνά κάνουμε χρήση τέτοιων προϊόντων τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες.

Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα αποσμητικά χώρου, τα μυκητοκτόνα, παρασιτοκτόνα τα οποία συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 1500 γυναίκες ηλικίας από 60 μέχρι 80 ετών, να αλλάξουν τις συνήθειες τους ως προς τον τρόπο που καθαρίζουν και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν έτσι ώστε να συγκρίνουν τα επίπεδα καρκίνου με άλλες οι οποίες χρησιμοποιούσαν συχνά τα προϊόντα αυτά.

Σύμφωνα με την Dr. Julia Brody, οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν συχνότερα τα προϊόντα αυτά, διπλασίασαν τις πιθανότητες τους για απόκτηση καρκίνου του μαστού.

Μέχρι στιγμής αυτή είναι η πρώτη έρευνα που αφορά τα προϊόντα αυτά. Στο παρελθόν ερευνητές απέδειξαν πως τα κατοικίδια που ζούσαν σε σπίτια όπου γινόταν συχνή χρήση αυτών των προϊόντων είχαν διπλάσιες πιθανότητες απόκτησης καρκίνου. Συγκεκριμένα τα αποσμητικά χώρου όταν έρθουν σε επαφή με το όζον, αντιδρούν δημιουργώντας ουσίες επικίνδυνες για τον άνθρωπο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog