Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάγκας ΠΑΟΚ 1-1 με τον Άγιαξ

- Advertisement -

Την επόμενη Τετάρτη στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Champions League μετά το 1-1 στην “Αρένα” του Αγιαξ. Ιβιτς, ο σκόρερ του “χρυσού” γκολ από ασίστ του Σαλπιγγίδη. Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις στο video που ακολουθεί.

Ο ΠΑΟΚ πίστεψε στο θετικό αποτέλεσμα, πάλεψε γι αυτό και με εξαίρεση την μέτρια παρουσία του πρώτου ημιχρόνου, θύμισε την ομάδα της περσινής σεζόν, καταφέρνοντας με στρατηγική και παιχνίδι σκοπιμότητας, να πάρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Με το έναρξη του πρώτου μέρους, οι Ολλανδοί δεν άργησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και με συνεχές passing game προσπάθησαν να κλείσουν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Οι προσπάθειες των παικτών του Μαρτιν Γιολ απέδωσαν γρήγορα καρπούς, όταν στο 13′ μετά από λάθος εκτίμηση του Χαλκιά, προκλήθηκε σύγχυση στην περιοχή της ελληνικής ομάδας, με την μπάλα να μην απομακρύνεται έγκαιρα και τον Σουάρες με ανάποδο ψαλίδι από κοντινή απόσταση, να ανοίγει το σκορ για τον Άγιαξ.
Στη φάση του γκολ ο Χαλκιάς τραυματίστηκε στο δάκτυλο και αποχώρησε από τον αγώνα με τον Κρέσιτς να τον αντικαθιστά. Το γρήγορο τέρμα απάλλαξε από το όποιο άγχος τους γηπεδούχους οι οποίοι απελευθερώθηκαν και απείλησαν ξανά και ξανά, με τον ΠΑΟΚ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Η πρώτη οργανωμένη επίθεση για τον δικέφαλο του βορρά και συνάμα η πρώτη υποψία απειλής για τα ολλανδικά καρέ, ήρθε με την εκπνοή, όταν το σουτ του Γκαρσία, λίγο έξω από την περιοχή, κατέληξε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη έδειξαν -όσο περνούσε ο χρόνος- να στέκονται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο περιορίζοντας έτσι τις επιθετικές προσπάθειες του Άγιαξ. 

Σιγά- σιγά μάλιστα άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κινούμενοι απειλητικά προς την αντίπαλη εστία. Στο 72′ ο Σαλπιγγίδης είδε τρύπα στην άμυνα του “Αίαντα” και με όμορφη διαγώνια πάσα τροφοδότησε τον Ίβιτς που ακολουθούσε, ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Στεκέλεμπουργκ. Το γκολ αυτό ξεσήκωσε τους 3.000 οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο “Άμστερνταμ Αρίνα”, οι οποίοι μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού δεν σταμάτησαν να τραγουδούν δευτερόλεπτο. Το γεγονός που γέμισε αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη, οι οποίο με καθαρό μυαλό και έγκαιρες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε κράτησαν το 1-1 μέχρι το τελικό σφύριγμα του Τονί Σαπρόν. Οι Ολλανδοί ζήτησαν πέναλτι στο τέλος του αγώνα .

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Πηγή: contra.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog