Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκησε αλλά προβλημάτισε

- Advertisement -

Ζορίστηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1, σκορ που του δίνει ισχνό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Τελ Αβίβ.
Στο άδειο «κάστρο» τους, οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο παιχνίδι του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League, αφυπνίστηκαν όταν οι Ισραηλινοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 60’ και επικράτησαν με γκολ των Ζαϊρί (67’) και Ρόμενταλ (73’).

Η Μακάμπι είχε προηγηθεί με πέναλτι του Μεντουνιανίν στο 18’.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο νωχελικός και άχρωμος. Στο 16’ ήρθε και το χέρι του Γκαλίτσιου για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Ο δεξιός οπισθοφύλακας των «ερυθρόλευκων» έκανε ένα ανέλπιστο δώρο στους Ισραηλινούς, οι οποίοι από την πλευρά τους, δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο.

Ο Μεντουνιανίν ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, ξεγελώντας τον Νικοπολίδη (που έπεσε στην αντίθετη γωνία) και άνοιξε το σκορ για τη Μακάμπι (18’). Ακόμη, όμως, κι αυτό δεν στάθηκε ικανό να αφυπνίσει τους παίκτες του Έβαλντ Λίνεν.

Από τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο ημίχρονο έλειπε κυρίως η διάθεση αλλά και ένας παίκτης στον άξονα, ο οποίος θα δημιουργούσε «ρήγματα» στη συμπαγή άμυνα των φιλοξενούμενων. Ρόμενταλ και Μιραλάς στα άκρα, άλλαξαν πλευρές στο 37′, αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν επικίνδυνοι για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι είχαν και δοκάρι λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. 

Οι Πειραιώτες, αν και στο δεύτερο ημίχρονο παρουσίασαν στο χορτάρι την απαιτούμενη διάθεση, δεν είχαν τη δυνατότητα να διασπάσουν τη συμπαγή και πολυπρόσωπη άμυνα της Μακάμπι. Οπότε, χρειαζόταν, είτε κάποιο «δώρο», όπως αυτό του Γκαλίτσιου στο πρώτο ημίχρονο (που έκανε χέρι- πέναλτι), είτε μία έμπνευση από κάποιον παίκτη του, που θα ήταν ικανή να φέρει τα πάνω- κάτω. Και τα δύο, ήρθαν…

Το «δώρο» του το έδωσε ο Μπάνιγκ, ο οποίος αν και είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα, φάνηκε να ανατρέπει τον Ντιόγκο εκτός περιοχής (60′). Ο διαιτητής, που του είχε κάνει αρκετές παρατηρήσεις προηγουμένως, του έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη και τον έστειλε πρόωρα στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο πράγμα που χρειάζονταν οι «ερυθρόλευκοι», τους το έδωσε ο Ζαϊρί στο 67’. Ο Μαροκινός, είχε μία απίστευτη έμπνευση και με ένα ασύλληπτο σουτ έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι. Η ψυχολογία, όπως ήταν αναμενόμενο, άλλαξε στρατόπεδο και εγκαταστάθηκε μέχρι το τέλος στων «ερυθρόλευκων». Το μόνο που απέμενε ήταν να επιτευχθεί το δεύτερο γκολ. Ο Χολέμπας, έβγαλε τη σέντρα από αριστερά στο 73′ και ο Ρόμενταλ, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι, διπλασίασε τα τέρματα για τη νέα του ομάδα.

Το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν ασόβαρος, αλλά μερικές φορές, απλά και μόνο η σοβαρότητα δεν είναι αρκετή. Χρειάζονται κι εμπνεύσεις, όπως αυτή του Ζαουάντ Ζαϊρί (σημειωτέων ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ύστερα από τον τραυματισμό του Μιραλάς).

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντιόγκο, Ντάρμπισαϊρ (58′ Μήτρογλου), Ρόμενταλ (84′ Ιμπαγάσα), Ντουντού, Γκαλίτσιος, Μιραλάς (51′ Ζαϊρί), Μαρέσκα

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γιόσι Μισράχι): Στράουμπερ, Σάμπαν, Στρουλ. Νιβάλντο, Μπάνιγκ, Σιντιμπέ, Ζιβ, Ιτζχκι (72′ Αβιντόρ), Κολαούτι (62′ Γεϊνί), Μεντουνιανίν (83′ Μπουζάγκλο) 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog