Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Από Θερμά… Λουτράκι.

- Advertisement -


Το Λουτράκι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές του. Μάλιστα, είναι αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925. Η πρώτη αναφορά στις πηγές αυτές γίνεται από τον Ξενοφώντα, ο οποίος μιλά για τα “Θερμά”. Ο ίδιος ο οικισμός του Λουτρακίου ονομαζόταν Θερμαί, ονομασία που πιθανόν να προήλθε από την προστάτιδα των ιαματικών νερών Θερμία Αρτέμιδα.

Λέγεται ότι ο Ρωμαίος στρατιωτικός Λεύκιος Κορνήλιος Σύλλας θεραπεύτηκε σε αυτές τις πηγές, οι οποίες έγιναν έτσι γνωστές σε όλη τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Και η νεότερη ονομασία της πόλης, Λουτράκι, οφείλεται στην ύπαρξη των ιαματικών θερμικών λουτρών.
Οι ιαματικές ιδιότητες των πηγών αναγνωρίστηκαν επίσημα το 1847 και το 1874 κτίστηκε στην πόλη το πρώτο δημοτικό “λουτρικό κατάστημα”. Το 1925 το Λουτράκι χαρακτηρίστηκε επίσημα λουτρόπολη.

Πηγή: waterlicious

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ναι και σημερα που μιλαμε κανει κουμαντο η κα πρωην Ρεψεσιονιστ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ με την ΔΑΕΤ, που βυθιζει καθημερινα το Σπα στα χρεη, με τις υπεραριθμες προσληψεις, τις σπαταλες στα υλικα, τα μικρα τιμολογια των θεραπειων και αλλα ευτραπελα ..

    500 χιλιαρικα μπηκε μεσα το Σπα περσυ, για πανω απο 700-800 χιλιαρικα πανε για φετος οι ζημιες!

    ας δοξασουμε λοιπον την κα πρωην Ρεψεσιονιστ και κυριως αυτους που την εβαλαν εκει !!!

    ε Μιχαλακη ?

  2. Δεν δοξάζουμε κανέναν. Είναι ένα ενδιαφέρον θέμα και το αναδημοσιεύουμε από το site waterlicious. Εκτός αν και αυτοί έχουν σκοπό να δοξάσουν τη Ρεψεσιονιστ όπως τη λες… Άσε που εκτός όλων των άλλων, δεν γίνεται καμία αναφορά στο καινούριο spa. Εκτός βέβαια, αν έχεις την ικανότητα να βλέπεις κάτι που δεν βλέπουν όλοι οι άλλοι. Όσο για τον Μιχαλάκη που λες, ρώτα δεξιά αριστερά σου και θα σου πουν ότι έχει φύγει από το blog εδώ και λίγες μέρες λόγω κάποιας διαφωνίας με τους υπόλοιπους διαχειριστές. Εντάξει ανώνυμε – η; Σε ευχαριστούμε πάντως για το σχόλιό σου, όπως και αν έχει. Εκ του loutrakiblog…

  3. Και κάτι άλλο: σταματήστε επιτέλους να βλέπετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αυτό κρατήστε το σαν συμβουλή. Εκ του loutrakiblog…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog