Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Η Σμύρνη κάποτε…” στο Λουτράκι

- Advertisement -

Την Κυριακή 1η Αυγούστου 2010 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Παναγίας της Γιάτρισσας Λουτρακίου, θα παρουσιαστεί το Μεγάλο Μουσικό Αφιέρωμα στη Σμύρνη με τίτλο “Η  Σμύρνη κάποτε…” που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο.
Το μουσικό αυτό αφιέρωμα ξεκινάει με τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο και τις αναφορές του στην ίδρυση της αρχαίας πόλης της Σμύρνης, συνεχίζει με τον Ευαγγελιστή Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, ιδρυτή της Εκκλησίας της και συγγραφέα της Ιερής Αποκάλυψης και εξιστορεί την καταστροφή της για να καταλήξει στις μέρες μας.

Στο πρώτο μέρος, η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία, με Μαέστρο το Μιχάλη Μακρή θα παρουσιάσει ύμνους και αίνους συνθετών Σμυρνιών Πρωτοψαλτών από τον 1ο αιώνα μ.Χ. μέχρι τον 20ο. Στο δεύτερο μέρος μέρος η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου, η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και η Χορωδία του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αχαρνών θα παρουσιάσουν κοσμαγάπητα, γνωστά σμυρνέικα, αλατσατιανά και βουρλιώτικα τραγούδια.

Πρόκεται για ένα μουσικό αφιέρωμα το οποίο περιέχει ότι πιό όμορφο έχει να παρουσιάσει ο Ελληνικός Πολιτισμός: βυζαντινή μουσική, υμνογραφία, ποίηση, δημοτικό τραγούδι.

Τα κείμενα είναι του Νικόλα Βαφειάδη και η αφήγηση της Καίτης Παπανίκα.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog