Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο πρώτος τηλεοπτικός αγώνας

- Advertisement -

Πώς θα σας φαινόταν αν η τηλεόραση ξαφνικά άρχιζε να μεταδίδει τα… προπονητικά διπλά των ομάδων, αντί για τους αγώνες τους; Σίγουρα δεν θα ήταν κάτι που θα σας άρεσε…
Κι όμως, η ιστορία έγραψε ότι το πρώτο παιχνίδι ποδοσφαίρου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ήταν ένα… οικογενειακό διπλό! Κι αξίζει τον κόπο να μάθετε όλη την ιστορία!!!

Το 1937 στην Αγγλία, το BBC ήθελε μια μικρή αλλαγή στο τηλεοπτικό του πρόγραμμα, που τότε άλλωστε δεν είχε την… ποικιλία του σήμερα. Αποφάσισε λοιπόν να μεταδώσει στιγμιότυπα από την προπόνηση της Άρσεναλ!

Κι έτσι, εστάλη ένα μικρό συνεργείο στο γήπεδο της ομάδας, και κινηματογράφησε τους παίκτες της δεύτερης ομάδας να κλωτσούν τη μπάλα μαζί με λίγους άσους της πρώτης ομάδας κάνοντας ασκήσεις στην προπόνηση!

Οι παίκτες των «κανονιέρηδων», πάντως, φάνηκαν απροσδόκητα… εξοικειωμένοι με την κάμερα, την παρουσία της οποίας… απόλαυσαν ιδιαίτερα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία!

Η ιδέα του BBC πάντως προσήλκυσε το ενδιαφέρον μόλις… 17 ανθρώπων! Μετράνε στ’ αλήθεια όμως τόσο πολύ οι αριθμοί, όταν εκείνες τις στιγμές γραφόταν… τηλεοπτική ιστορία;

Στους χρόνους που ήρθαν, οι επίγονοι εκείνων των παικτών της Άρσεναλ, αλλά και οι μπαλαδόροι χιλιάδων άλλων ομάδων, πέρασαν απ’ τις οθόνες μας και τους θαυμάσαμε. Να μην ξεχνάτε ποτέ όμως εκείνο το ιστορικό προπονητικό διπλό! Γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα!!!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog