Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Έλληνας που έγδυσε τη Ναόμι Κάμπελ…

- Advertisement -

Αφού… έγδυσε τη Ναόμι, ήπιε καφέ μαζί της στην Ηρώδου Αττικού και μετά παρακολούθησαν τη συναυλία του αξέχαστου Λουτσιάνο Παβαρότι στο Ηρώδειο! Και η Ναόμι είναι μία μόνο! Διότι ο Ελληνας «με το μαγικό κλικ», όπως αποκαλούν τον Γιάννη Τσιπουλάνη, έχει «αιχμαλωτίσει» στον φακό του…
…τις super stars της μόδας, από την Εύα Χερτζίγκοβα μέχρι την Αλεσάντρα Αμπρόζιο!
Ο Έλληνας φωτογράφος γεννήθηκε στη Βρέμη και μεγάλωσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Στην Γερμανία, όπου σπούδασε φωτογραφία στο Βερολίνο, συνάντησε έναν φωτογράφο του περιοδικού «Stern» και έγινε βοηθός του.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία προς την κορυφή καθώς ο Γιάννης Τσιπουλάνης έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός για τις φωτογραφήσεις του, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η θρυλική –καμπάνια της Victoria’s Secret «The Girl from Ipanema» με το διεθνούς φήμης μοντέλο Αλεσάντρα Αμπρόζιο, γυρίσματα της οποίας κράτησαν τρεις μέρες.

Γεννήθηκε στη Βρέμη από Ελληνες γονείς και μεγάλωσε ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη Γρίβα της Βορείου Ελλάδας, μία περιοχή στα σύνορα με τη Βουλγαρία, και στη συνέχεια επέστρεψε με την οικογένειά του στη Γερμανία. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Μπρεχτ του Αμβούργου και στα μέσα της δεκαετίας του ’80 επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει. Ο γοητευτικός φωτογράφος έτρωγε σε φοιτητικές εστίες για να μην επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς του. Μερικά χρόνια αργότερα επέστρεψε στη Γερμανία και σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Lette Verein του Βερολίνου. Εκεί συνάντησε έναν φωτογράφο που συνεργαζόταν με το περιοδικό Stern, έγινε βοηθός του και έτσι ξεκίνησε η θριαμβευτική του πορεία στον «κόσμο των κλικ».

Εγινε γνωστός παγκοσμίως φωτογραφίζοντας το top model Aλεσάντρα Αμπρόζιο για τη θρυλική καμπάνια της Victoria’ s Secret «The Girl From Ipanema» (Το Κορίτσι της Ιπανέμα), μία πραγματική υπερπαραγωγή, της οποίας τα γυρίσματα κράτησαν τρεις ημέρες. Στο πλαμαρέ του ξεχωρίζουν οι συνεργασίες του με τη Chanel και το κορυφαίο top model -πραγματικό μύθο στον χώρο και αιώνια σύντροφο του Ντέιβιντ Μπόουι- Ιμάν, με την Εύα Χέρτζιγκοβα που πόζαρε πολύ sexy απέναντί του ένα γλυκό κυριακάτικο πρωινό του Σεπτέμβρη στο ιστορικό ξενοδοχείο Crillon στα Ιλίσια Πεδία των Παρισίων και φυσικά με τη Ναόμι στην Αθήνα το 2004.
Ο Γιάννης Τσιπουλάνης έχει συνεργαστεί με τον διάσημο Ελβετό φωτογράφο Μόδας Rene Habermacher για διαφημιστική καμπάνια του Bvlgari (το shooting μάλιστα πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα), με γυναίκες και άντρες μοντέλα που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή του modeling παγκοσμίως. Εχει κάνει «κλικ» στην καλλονή πρώην «Μις Κόσμος» και Νο 1 star του Mπόλιγουντ, Αϊζουάρια Ράι, που σχεδόν κάθε χρόνο το όνομά της φιγουράρει στη λίστα με τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη, στον Ενρίκε Μιγκέλ Ιγκλέσιας (που τον Σεπτέμβριο θα έρθει στην Ελλάδα για guest στο Eurovoice) και άλλους πολλούς παγκοσμίου φήμης superstars. Ολα τα shootings φυσικά έχουν γίνει για έντυπα-βίβλους του lifestyle και της μόδας και για λογαριασμό διάσημων οίκων μόδας.

Πολυταξιδεμένος, ο Ελληνας φωτογράφος μένει μόνιμα στο Παρίσι, ενώ από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες του ήταν όταν επί τρεις μέρες χάζευε τη μοναδική συλλογή των έργων τέχνης του επιχειρηματία και συλλέκτη Δάκη Ιωάννου (γνωστού και ως «mister Deste») με το Top model Natasha Vojnovic. Το μυστικό της επιτυχίας του; «Χρειάζεται πολύ πάθος γι’ αυτήν τη δουλειά» λέει χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog