Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φόρμουλα 1: Νίκη Ουέμπερ στην Ουγγαρία

- Advertisement -
O Mάρκ Ουέμπερ ήταν ο νικητής του 12ου γκράν πρί της χρονιάς στην φόρμουλα 1, που έγινε στην Ουγαρία.


Ο αυστραλός οδηγός της red bull απο την εκκίνηση πήρε την πρωτοπορία και την διατήρησε με άνεση μέχρι το τέλος. Δεύτερη θέση για τον Αλόνσο με Φεράρι και τρίτη για τον Φέτελ με red bull. Ο Ουέμπερ πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης των οδηγών (161 βαθμούς), εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου Lewis Hamilton.

Δεν θα μπορούσε ο αγώνας να εξελιχθεί καλύτερα για τον Αυστραλό πιλότο της Red Bull, Μαρκ Oυέμπερ. Παρά το γεγονός ότι ο πιλότος των «κόκκινων ταύρων», δεν εκκίνησε καλά, χάνοντας τη δεύτερη θέση από τον Αλόνσο. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν καταπληκτική! Όλα ξεκίνησαν από μια σπασμένη αεροτομή της Force India, η οποία ανάγκασε τους ανθρώπους της πίστας να στείλουν το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Μέχρι τότε, τον 16ο γύρο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ, βρίσκονταν στην πρώτη θέση, έχοντας διαμορφώσει μια ικανοποιητική διαφορά από τον Ισπανό της σκουντερία, την οποία και έχασε με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.

Όταν το safety car μπήκε στην πίστα, οι περισσότεροι πιλότοι προτίμησαν να μπουν στα πιτ, με σκοπό να αλλάξουν ελαστικά, σε αντίθεση με τον Γουέμπερ, ο οποίος έμεινε με τη μαλακή γόμα.

Από τον 16ο γύρο μέχρι τον 43ο ο Αυστραλός «πεταξε» διαμορφώνοντας διαφορά 21 δευτερολέπτων από τον Αλόνσο, χρόνος που επέτρεψε στον Γουέμπερ να μπει και να βγει από τα πιτ στην πρώτη θέση. Στην πρώτη πεντάδα είδαν και τους δύο τους πιλότους οι άνθρωποι της Ferrari,οι οποίοι έδειξαν γρήγοροι, άλλα όχι όσο οι «κόκκινοι ταύροι». Η σκουντερία δείχνει σταθερότητα στα τελευταία γκραν πρι, εκμεταλλευόμενοι τις ατυχίες των κύριων ανταγωνιστώ τους. Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία ο Φελιπε Μάσα, ένα χρόνο μετά τον πολύ σοβαρο τραυματισμό του στην ίδια πίστα.
 

 
Αναλυτικά η βαθμολογία μετά τον τελευταίο αγώνα έχει ως εξής:

 
1 Mark Webber RBR-Renault 161

2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 157

3 Sebastian Vettel RBR-Renault 151

4 Jenson Button McLaren-Mercedes 147

5 Fernando Alonso Ferrari 141

6 Felipe Massa Ferrari 97

7 Nico Rosberg Mercedes GP 94

8 Robert Kubica Renault 89

9 Michael Schumacher Mercedes GP 38

10 Adrian Sutil German India-Mercedes 35

11 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 30

12 Vitaly Petrov Renault 17

13 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 17

14 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 12

15 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 10

16 Sebastien Buemi STR-Ferrari 7

17 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 6

18 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 3

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog