Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εφοριακοί φοροδιαφεύγουν…

- Advertisement -

Στο προσκήνιο βρίσκονται και πάλι οι εφοριακοί, καθώς διαπιστώθηκε ότι εκατοντάδες υπάλληλοι εφοριών έκαναν, με βάση τον πρόσφατο νόμο, τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος για να αποφύγουν πιθανό έλεγχο.
Επί χρόνια, προέκυψε από έρευνες ότι, εμφάνιζαν πλαστές και εικονικές δαπάνες, ώστε να έχουν επιστροφές φόρου. Οικονομικοί επιθεωρητές, έχουν ήδη ξεκινήσει ελέγχους και διασταυρώσεις με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υπέβαλαν οι εφοριακοί, καθώς φαίνεται ότι επί χρόνια δήλωναν πλαστές και εικονικές δαπάνες, όπως ιατρικές δαπάνες ή τόκους δανείων πρώτης κατοικίας ώστε να έχουν επιστροφές φόρου. Ο φόβος ενός πιθανού ελέγχου τους “ανάγκασε” να προχωρήσουν σε τροποποιητικές δηλώσεις ώστε να διορθώσουν παλαιότερες… αμαρτίες. Χρησιμοποίησαν πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης, ο οποίος έδινε τη δυνατότητα ως το τέλος Ιουνίου να υποβάλλουν δηλώσεις εισοδήματος όσοι δεν το είχαν πράξει στο παρελθόν ή άλλοι φορολογούμενοι να κάνουν τροποποιητικές για παλαιότερα φορολογικά έτη, χωρίς καμιά επίπτωση.
 Το ζήτημα με τους εφοριακούς ανέκυψε, καθώς ανακάλεσαν διάφορα φορολογικά στοιχεία που είχαν δηλώσει στο παρελθόν, τα οποία όμως ήταν πλαστά και εικονικά και δεν καλύπτονται από την ασυλία του νόμου. Εκτός από φουσκωμένες ιατρικές δαπάνες, αρκετοί εφοριακοί, δήλωναν προστατευόμενα μέλη, ότι διέμεναν με ανάπηρους γονείς ή ότι είχαν ακόμη και περισσότερα παιδιά από ότι πραγματικά είχαν. Έτσι είχαν επιστροφές φόρου αλλά τώρα θα ελεγχθούν από τους επιθεωρητές και θα κληθούν να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα χρήματα που πήραν από την εφορία τους ως επιστροφή φόρου.

Πηγή: Megatv

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για φαντάσου… Αυτά δεν τα ήξερε κανένας μας. Ποιός ξέρει ότι τα παίρνουν για να σου κλείσουν τα βιβλία; Ποιός; Σε τι κράτος ζούμε ρε γαμώτο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog