Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέο υπερηχητικό πύραυλο ετοιμάζει η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία

- Advertisement -

Μπορεί το Διαστημικό Λεωφορείο να μην υπάρχει πιά αλλά η αεροπορία των ΗΠΑ έχει τα δικά της σχέδια. Τον περασμένο μήνα εκτόξευσε το μυστικό διαστημόπλοιο  X-37B, από βάση στην Florida. Το διαστημόπλοιο αυτή τη στιγμή…
… διανύει το πρώτο τμήμα της μυστικής ενιάμηνης δοκιμής, που θα καταλήξει σε προσγείωση στην California.

Είναι λοιπόν το X-37B το πρώτο βήμα της Αμερικανικής Αεροπορίας προς τη δημιουργία ενός… αστρομαχητικού;

“Απολύτως όχι” λέει η αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία με τον κύριο Gary E. Payton, αξιωματούχο της USAF να ισχυρίζεται πως το συγκεκριμένο σκάφος δεν φέρει “επιθετικές δυνατότητες”. ” Το X-37B  είναι φτιαγμένο ώστε να μην μπορεί να φέρει όπλα και ο πύραυλος X-51A Waverider από ώρα σε ώρα θα μπει σε διαδικασία δοκιμών” τονίζει ο Gary Payton.

Ο νέος πύραυλος έχει σχεδιαστεί να διαθέτει μοναδική σχεδιάση σε σχέση με του κλασικούς διηπειρωτικούς πυραύλους -ICBM, και να αποτρέπει πυρηνικές δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ρωσσία να θεωρήσουν κατά λάθος πως είναι πυρηνική κεφαλή. Ο πύραυλος θα εκτοξεύεται από τα αειθαλή B-52 Stratofortress, βομβαρδιστικά που έχουν αισίως κλείσει 60 χρόνια στον αέρα!

Το σχεδόν χωρίς φτερά σκάφος θα χρησιμοποιεί το οξυγόνο της ατμόσφαιρας για να καίει ένα μείγμα αιθυλαινίου και αεροπορικού καυσίμου JP-7 αρχικά πριν πάει σε αποκλειστική καύση JP-7. Η νέα πλατφόρμα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα Pratt & Whitney Rocketdyne SJY61 scramjet και ειδική θερμική προστασία.

Ο πύραυλος θα ανεβαίνει μέχρι τα 70,000 πόδια πριν κατέβει με ταχύτητες που θα ξεπερνούν την ταχύτητα του ήχου Χ6 -Mach 6. Τέσσερα δοκιμαστικά οχήματα υπάρχουν ήδη και δεν υπάρχουν σχέδια για ανάκτηση τους μετά το αρχικό τέστ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog