Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθησαν οι ποντικοί του Ξυλοκάστρου

- Advertisement -

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:


Κόρινθος, 03 Αυγούστου 2010

Σύλληψη δύο (2) ανδρών αλλοδαπών για διάπραξη ληστειών – διακεκριμένων κλοπών, εξιχνίαση (2) ληστειών και (9) διαρρήξεων κατοικιών.

Την 11:50΄ ώρα της 01-08-2010 στο Δερβένι Κορινθίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, συνελήφθησαν δύο (2) άνδρες αλλοδαποί ηλικίας -23- και -25- ετών οι οποίοι, μαζί με μη συλληφθέντα ομοεθνή συνεργό τους, την 29-07-2010 εισήλθαν στην οικία ημεδαπού άνδρα στη Λυγιά Κορινθίας και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό. Αρχικά οι δράστες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και γιατί στη κατοχή του ενός εκ των δύο ανευρέθηκε ένα πιστόλι κινεζικής προέλευσης με εφαρμοσμένο το γεμιστήρα με ένα φυσίγγιο. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, οι οποίοι κατ’ επάγγελμα διέπρατταν ληστείες με την απειλή του ίδιου πιστολιού και διαρρήξεις σε κατοικίες νυχτερινές κυρίως ώρες, όπου οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν σε κατάκλιση, στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου. Η ίδια ομάδα είχε διαπράξει ληστεία σε εξοχική κατοικία την 21-05-2010 και από τότε μέχρι την 31-7-2010 είχαν διαπράξει 9 ακόμα διαρρήξεις σε κατοικίες.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες με απόλυτη βεβαιότητα και πολλά από τα κλοπιμαία ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη και την εξιχνίαση περεταίρω κλοπών. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου σήμερα 03-08-2010.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog