Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όταν ξύπνησε από το κώμα, μιλούσε άπταιστα Γερμανικά

- Advertisement -

Ένα 13χρονο κορίτσι από την Κροατία βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και όταν ξύπνησε ήξερε να μιλάει πολύ καλά γερμανικά!

Το κορίτσι, από την πόλη Knin στη νότιο Κροατία, είχε μόλις αρχίσει να κάνει μαθήματα γερμανικών στο σχολείο, να βλέπει γερμανική τηλεόραση και να διαβάζει βιβλία στα γερμανικά για να εξασκήσει τη γλώσσα. Όμως, σύμφωνα με τους γονείς της, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι γνώριζε να μιλάει τη γλώσσα.

Από τη στιγμή που ξύπνησε από το 24ωρο κώμα της, ήταν ανίκανη να μιλήσει τη μητρική της γλώσσα (κροάτικα) και ήταν ικανή να επικοινωνεί σε τέλειο βαθμό με τη γερμανική γλώσσα!
Οι γιατροί του νοσοκομείου KB στο Split της Κροατίας που την εξέτασαν ισχυρίστηκαν ότι η υπόθεση του κοριτσιού είναι πολύ ασυνήθιστη και προσπαθούν ακόμα να εξηγήσουν τι ακριβώς μπορεί να συνέβη.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Dujomir Marasovic, είπε: «Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα συμπεριφερθεί ο εγκέφαλος μετά από ένα τέτοιο τραύμα και μία κωματώδη κατάσταση. Προφανώς, έχουμε σκεφτεί κάποιες θεωρίες, ωστόσο για την ώρα πρέπει να σεβαστούμε την κατάσταση της ασθενούς».

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται Ξενογλωσσία (ξένος και γλώσσα) και έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφορές, επίσης, για τη Ξενογλωσσία γίνονται από την εποχή της… Βίβλου(!), δηλαδή δεν είναι ένα New Age φαινόμενο. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το «θύμα» αποκτά ξαφνικά τη γνώση και την ικανότητα να μιλάει γλώσσες που δεν υπάρχουν πλέον, όπως αρχαία αιγυπτακά, βαβυλωνιακά, ελληνικά κ.λπ.!
(Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στο άρθρο του Ν. Κουμαρτζή “Ξενογλωσσία: Η Δύναμη να Μιλάς Γλώσσες που Δεν Γνωρίζεις!” στο τεύχος 58 (Φεβρ. 2010) του περιοδικού Mystery, καθώς και στη διεθνή βιβλιογραφία αναζητώντας τον όρο xenoglossy.)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog