Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O ”παπα-σούζας” υπάρχει. Πού;

- Advertisement -
  

Στην Κεφαλλονιά οι θυελλώδεις ερωτικές επιδόσεις ενός … ιερέα με την (εκτός γάμου) εκλεκτή του, που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού! Τα κουτσομπολιά δίνουν και παίρνουν, καθώς φαίνεται ότι οι παθιασμένοι εραστές μετατρέπουν συχνά σε κρεβατοκάμαρα ακόμη και το … ιερό της εκκλησίας αδιαφορώντας για την παρουσία πιστών!
Σχεδόν καθημερινά γίνονται αντικείμενο σχολίων τα κατορθώματα του ιερωμένου και της θερμόαιμης συντρόφου του, που θυμίζει τη σκανδαλιστική «Πάπισσα Ιωάννα» του ομώνυμου μυθιστορήματος που στοίχισε τον αφορισμό του Εμμανουήλ Ροΐδη, ενός από τους σημαντικότερους Ελληνες συγγραφείς του 19ου αιώνα. Μάλιστα, η ιστοσελίδα Kefaloniapress αφιερώνει στο ζευγάρι μεγάλο κείμενο γραμμένο με το γνωστό πιπεράτο …κεφαλλονίτικο χιούμορ.
Η ερωτική σχέση του παπά με την εν λόγω κυρία χρονολογείται εδώ και αρκετό καιρό και ίσως να μην ενδιέφερε κανένα, αν δεν έκαναν οι ίδιοι ό,τι ήταν δυνατό για να μην περάσει απαρατήρητη. Ο …αθεόφοβος κληρικός, που είναι εφημέριος σε ενορία στο Αργοστόλι, είχε μετατρέψει το ναό σε ερωτική φωλιά και επιδιδόταν σε θερμούς εναγκαλισμούς με την όμορφη κυρία ακόμη και μέσα στο ιερό! Δεν τους πτοούσαν τα βλοσυρά βλέμματα των αγίων στις τοιχογραφίες, αλλά ούτε και οι ενορίτες που πολλές φορές τους είχαν συλλάβει επ’ αυτοφώρω!
Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι ο δήμαρχος Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, που δεν πίστευε στ’ αφτιά του όταν δέχτηκε σχετική καταγγελία, πήγε στην εκκλησία και διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν το σκάνδαλο. Ο κ. Τσιλιμιδός, μιλώντας στην «Espresso», επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε τέτοιες καταγγελίες από διάφορους πολίτες για τον συγκεκριμένο ιερέα, αλλά όπως είπε: «Εγώ δεν τον είδα. Ακουσα, έμαθα για όλα όσα είχαν συμβεί και απευθύνθηκα στον μητροπολίτη μας, ο οποίος και έπραξε αναλόγως» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο παπάς πια έχει απομακρυνθεί από την εκκλησία και έχει μετατεθεί σε άλλη ενορία. Δεν γνωρίζω αν συνεχίζει να πράττει τα ίδια. Αν όμως εξακολουθεί, τότε θα πρέπει να παρθούν πιο δραστικά μέτρα».
Φαίνεται, όμως, πως το ζευγάρι δεν τα παρατάει τόσο εύκολα. Φρόντισε από τότε να παίρνει τα μέτρα του. Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι μια φορά είχαν … κλειδώσει τις πόρτες του ναού, αφήνοντας απ’ έξω τους συγγενείς ενός νεκρού (!) που περίμεναν μαζί με το … φέρετρο να ολοκληρώσουν τις «περιπτύξεις» τους, για να γίνει η κηδεία! Το αποκορύφωμα ήταν πριν από λίγες ημέρες, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας η ερωτευμένη κυρία εμφανίστηκε ξαφνικά στην εκκλησία, έκανε νόημα τύπου «Follow your heart» (όπως αυτό της γνωστής διαφήμισης) στον παπά κι εκείνος … άφησε σύξυλους τους πιστούς παρατώντας τη λειτουργία στη μέση και ακολουθώντας την προς άγνωστη κατεύθυνση!
Οι φόβοι των πιστών ότι ο Θεός θα … έκαιγε την Κεφαλλονιά, στα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορρα, δεν επιβεβαιώθηκαν. Κι αφού καθυστερούσε η «άνωθεν» επέμβαση, ανέλαβε ο επί της γης εκπρόσωπός της, ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σπυρίδων να ηρεμήσει το ποίμνιο, μεταθέτοντας τον αμαρτωλό παπά σε άλλη ενορία. Ούτε η (μικρή) απόσταση, όμως, στάθηκε ικανή να τιθασεύει το πάθος του για την όμορφη σύντροφό του.
Πού τους έχανες, πού τους έβρισκες, ο ρασοφόρος και το αντικείμενο του πόθου του ήταν πάντα μαζί και πάντα σε ιδιαίτερα τρυφερά τετ-α-τετ σε απόμερα σημεία του νησιού, μέσα ή έξω από αυτοκίνητα! Φαίνεται, όμως, ότι λόγω της απύθμενης …λίμπιντο και των δύο, τους είχε γίνει εμμονή ή βίτσιο το ζωώδες ερωτικό σμίξιμο όχι μόνο μέσα στην εκκλησία αλλά και σε … νεκροταφεία!!!
Ακόμη και στην απομακρυσμένη ενορία όπου έστειλε ο δεσπότης τον ιερέα, οι πρωτοφανείς επιδόσεις του αχόρταγου ζευγαριού δεν πέρασαν απαρατήρητες! Οι καταγγελίες πλήθυναν και έφτασαν ώς την Ιερά Σύνοδο, που -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- σκέφτεται τώρα να καθαιρέσει τον παπά, ο οποίος δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Ετσι, θα μπορέσει να χαρεί απερίσπαστος τα κάλλη της συντρόφου του μακριά από ναούς, έστω κι αν δεν τους «εξιτάρει» τόσο το περιβάλλον!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog