Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι άνδρες λένε περισσότερα ψέματα από τις γυναίκες

- Advertisement -

Η αλήθεια είναι ότι όλοι λέμε ψέματα ανεξαρτήτως φύλου αλλά ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνδρες ψεύδονται περισσότερο από τις γυναίκες. Φυσικά άλλοι ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο.

Όμως επειδή μιλάμε για άνδρες αυτή τη στιγμή ας εστιάσουμε σε αυτούς και στους λόγους που τους κάνουν να καταφεύγουν στο ψέμα. Υπάρχει τουλάχιστον ένας λόγος, για τον οποίο οι άνδρες μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Ακόμη κι αν πρόκειται για έναν άνδρα, που έχει μια καλή εικόνα και θεωρείται κατά γενική ομολογία έντιμος άνθρωπος, μάλλον είναι καλύτερο να έχετε τις επιφυλάξεις σας ειδικά σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Και ο τομέας αυτός δεν είναι άλλος από το σεξ. Σε ποια γυναίκα δεν έχει τύχει να της πει ένας άνδρας ψέματα για να τη ρίξει στο κρεβάτι; Μπορούν να πουν οποιοδήποτε ψέμα με μεγάλη ευκολία, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν τα ψέματα που ξεστομίζουν είναι τουλάχιστον εμφανή.

Μερικές φορές τα ψέματα που λένε οι άνδρες είναι απλά γελοία – μπορούν σίγουρα να μας κάνουν να γελάσουμε. Αλλά όσο χαζά κι αν είναι τα ψέματά τους αρκετές γυναίκες πέφτουν στην παγίδα. Γι’ αυτό ακριβώς και εκείνοι συνεχίζουν να κυνηγάνε την τύχη τους με αστεία ψέματα.

Όταν ένας άνδρας λέει σε μια γυναίκα «είσαι η πιο όμορφη γυναίκα που έχω γνωρίσει» πώς είναι δυνατόν εκείνη να τον πιστεύει με τόση ευκολία; Της αρέσει που το ακούει, δυστυχώς όμως είναι κάτι περισσότερο από πιθανό ο συνοδός της να μην το εννοεί πραγματικά – ειδικά αν ο απώτερος στόχος του είναι να τη ρίξει στο κρεβάτι. Στην πραγματικότητα δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη αν το σεξ αποδειχτεί ο νούμερο ένα λόγος που οι άνδρες λένε ψέματα.

Μερικές φορές πάλι οι άνδρες λένε ψέματα μόνο και μόνο επειδή έχουν μια ψεύτικη εικόνα για τον εαυτό τους και δεν αντέχουν να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν κάτι! Μην περιμένετε δηλώσεις του τύπου «δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό». Τους αρέσει να προσποιούνται ότι τα ξέρουν όλα. Το να πουν για οποιοδήποτε θέμα «δεν ξέρω» απλά δεν περιλαμβάνεται στις επιλογές τους. Αν τους ρωτήσετε «ξέρεις πώς να το κάνεις αυτό;» ακόμη κι αν δεν ξέρουν βεννοείται ότι η απάντησή τους θα είναι «Ναι». Οι άνδρες μπορούν να οδηγούν ώρες ατελείωτες χωρίς να ξέρουν πού πάνε και να αρνούνται να ζητήσουν οδηγίες. Γιατί απλούστατα το να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον είναι προσβλητικό για τις ικανότητές τους.

Ένας άλλος λόγος που σπρώχνει τους άνδρες στο ψέμα είναι ότι θέλουν να αποφύγουν τις συγκρούσεις. Αν ξέρουν ότι αυτό που πιστεύουν θα πειράξει τη σύζυγο / τη φίλη /τον κολλητό/ το αφεντικό τους κλπ. θα προτιμήσουν να πουν ψέματα για να αποφύγουν τον καβγά.

Το τελευταίο διάστημα οι άνδρες είναι μονίμως online. Στο διαδίκτυο μπορούν να προσποιηθούν ότι είναι κάποιος που στην πραγματικότητα δεν είναι. Γιατί; Διότι απλά μπορούν να το κάνουν χωρίς κόστος. Τους φτιάχνει η ιδέα ότι κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική τους ταυτότητα και μπορούν να δηλώνουν ό, τι θέλουν.

Τώρα που γνωρίζουμε, λοιπόν, μερικούς λόγους για τους οποίους οι άνδρες λένε ψέματα – το πιο σημαντικό ερώτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι αν γίνεται εύκολα αντιληπτό πότε λένε ψέματα. Το κλειδί εδώ βρίσκεται στη γλώσσα του σώματος. Τα διπλωμένα χέρια μπροστά στο στήθος ενός άνδρα είναι μια καλή ένδειξη για το ότι δε λέει την αλήθεια. Επίσης όταν λένε ψέματα αποφεύγουν να κοιτάξουν το συνομιλητή τους στα μάτια…

Πηγή: Men24

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog