Ο «θάνατος του εμποράκου» φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει και στην επαρχία, τη στιγμή που στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις, αυτό έχει ήδη συμβεί σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.
Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων Κορίνθου και Λουτρακίου, δεκάδες καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του έτους, ενώ από το ερχόμενο φθινόπωρο, προβλέπουν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα και θα κλείνει το ένα κατάστημα μετά το άλλο!

Αθ. Κόρκας – πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Κορίνθου:

«Υπολογίζω περίπου γύρω στα 35 καταστήματα έχουν κλείσει την Κόρινθο από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα! Και δυστυχώς προβλέπω, ότι τα πράγματα από το φθινόπωρο θα είναι ακόμα χειρότερα. Το λειτουργικό κόστος για πολλά απ΄αυτά είναι τεράστιο και με τη δραματική μείωση του τζίρου, γίνεται δυσβάστακτο».

Γ. Μαρίνης – πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Λουτρακίου:

«Πάνω από 30 καταστήματα έχουν κλείσει από την αρχή του χρόνου! Και από το φθινόπωρο προβλέπω να κλείνουν πολλά καταστήματα και να υπάρχει «καθίζηση» στην αγορά. Όπως πάει η κατάσταση, προβλέπω ένας – ένας θα οδεύουμε προς το «λουκέτο»!

Δ. Λάσκας – πρ. πρόεδρος εμπόρων Κορίνθου:

«Εγώ βλέπω ότι καθημερινά κλείνουν 2-3 μαγαζιά στην Κόρινθο! Το μαθαίνω κυρίως από τη ΔΕΗ που πάνε οι ιδιοκτήτες για να κάνουν διακοπή στο ρεύμα. Στην επαρχία το 25-30% των καταστημάτων έχουν κλείσει. Πιστεύω, -και μακάρι να βγω ψεύτης-, ότι μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου, το 60% των μαγαζιών θα έχουν κλείσει! Το «λουκέτο» αφορά κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, πολλά από τα οποία λόγω ακάλυπτων επιταγών, τον ερχόμενο χειμώνα δεν θα μπορούν να προμηθευτούν χειμερινό εμπόρευμα για να πουλήσουν και μοιραία θα κλείσουν».

Πηγή: Korinthiannews.gr