Τα 84α γενέθλιά του γιόρτασε σήμερα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, που τον τελευταίο καιρό επανήλθε στην πολιτική σκηνή ύστερα από μακροχρόνια απουσία λόγω της ασθένειάς του.

Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο γιόρτασε σήμερα τα 84α γενέθλιά του έχοντας ήδη αναλάβει, μετά την πολύχρονη ασθένειά του, νέες πολιτικές δραστηριότητες με ομιλίες σχετικά με τη διεθνή κατάσταση, αλλά χωρίς καμία αναφορά στα εσωτερικά προβλήματα της Κούβας, που πλέον διοικεί ο αδελφός του, Ραούλ.

Νεαροί κομμουνιστές Κουβανοί στην χθεσινή γιορτή της κομμουνιστικής νεολαίας έλαβαν ως δώρο πορτρέτο του πατέρα της κουβανικής επανάστασης του 1959 ο οποίος εγκατέλειψε την προεδρία τον Ιούλιο του 2006 παραχωρώντας την στον αδελφό του, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που παρουσίασε.

Παράλληλα ο κουβανικός Τύπος δημοσίευσε σήμερα και νέες απόψεις του Φιντέλ, αυτή τη φορά για το Μεξικό, χωρίς να κάνει καμία μνεία στα γενέθλιά του.

Σε χθεσινή του συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους ο Φιντέλ δήλωσε χωρίς να αναφερθεί αναλυτικά, ότι επιθυμεί «να μιλάει για ανησυχητικά πράγματα και γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο».