Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατά ριπάς…

- Advertisement -

Με… ευρωπαϊκή εμφάνιση στο β’ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός θριάμβευσε (5-1) επί της Ρόμα στην επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Καραϊσκάκη.

Αφενός ο ενθουσιασμός του κόσμου αφετέρου η ανάγκη για ένα δυνατό ξεκίνημα με τον Βάσκο στον πάγκο έφεραν πολύ γρήγορα το πρώτο γκολ (σε σουτ του Ιμπαγάσα που κόντραρε). Μόνο που στη συνέχεια ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Αν και ο Ιμπαγάσα είχε κέφια, οι υπόλοιποι “ερυθρόλευκοι” στη μεσαία γραμμή (Ντουντού και Μαρέσκα κυρίως)δεν μπορούσαν να διατηρήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και η άμυνα έμενε εκτεθειμένη διαρκώς.

Δεν ήταν μόνο το γκολ του Μενέζ στο 11′ (ασυνεννοησία Μπράβο-Νικοπολίδη). Υπήρξαν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου που οι “τζιαλορόσι” βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά δεν σκόραραν. Όπως και στις αρχές του δεύτερου 45λεπτου, όταν οι Κασέτι και Αντριάνο είδαν τις προσπάθειές του να σταματούν στο οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο (είχε μπει στη θέση του Νικοπολίδη).

Παρά πάντως τα εμφανή προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, ο Ολυμπιακός άρχισε σταδιακά να ανεβάσει την απόδοσή του και με τον πρωταγωνιστή τον Ζαϊρί να εκμεταλλεύεται τις πολλές αλλαγές του Ρανιέρι στην ενδεκάδα. Ιδίως μετά από το 2-1 (κεφαλιά του Ντουντού), οι “ερυθρόλευκοι” ήταν οι απόλυτοι αφέντες στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα με αρκετούς νεαρούς στο σχήμα, ο Ολυμπιακός έγινε πιο γρήγορος τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση.

Το 3-1 από τα πόδια του Μήτρογλου στο 60′ ήταν η απαρχή του… πάρτι που έστησε η ομάδα του Ενρέστο Βαλβέρδε στο τελευταίο μισάωρο. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη και από τη στιγμή που τα… πιτσιρίκια του Ολυμπιακού πήραν επιπλέον αέρα, όλα έγιναν πολύ εύκολα. Μάλιστα οι Φετφατζίδης και Σοϊλέδης, με τα γκολ που σημείωσαν, άφησαν το δικό τους σημάδι στο παιχνίδι.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ναι ρε φιλε πολυ πλακα θα κανετε… οση πλακα "σχεδον" εκαναν και οι ισραηλινοι που περσαν εις βαρος σας… βρε ζωα ακομα τοσο πορωμενοι εισαστε που δεν βλεπεται τις σκοπιμοτητες??? σχεδον σας λυπαμαι, απλα εχει πλακα να παρακολουθω τις αντιδρασεις σας… και δεν ειναι μονο για τον γαυρο το σχολιο… ειναι για ολα τα ζωα που κερδιζουν ενα φιλικο και νομιζουν οτι πηραν το champions league

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog