Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η χολέρα παραμονεύει στο Πακιστάν

- Advertisement -

Συναγερμό από τα Ηνωμένα Έθνη για 3,5 εκατομμύρια παιδιά στο Πακιστάν. Κινδυνεύουν να προσβληθούν από θανατηφόρες ασθένειες…

«Περίπου 3,5 εκατομμύρια παιδιά εκτίθενται στον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών που συνδέονται με το μολυσμένο νερό όπως η διάρροια και η δυσεντερία» δήλωσε τη Δευτέρα ο Μαουρίτσιο Τζουλιάνο, εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Οcha), ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στον κίνδυνο της ηπατίτιδας Α και Ε και στον τυφοειδή πυρετό.
Ο Τζουλιάνο τόνισε ακόμα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να προσφέρει βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε περίπτωση εκδήλωσης χολέρας.
«Ο ΠΟΥ ετοιμάζεται να προσφέρει βοήθεια σε 140.000 ανθρώπους σε περίπτωση επιδημίας χολέρας, αλλά η κυβέρνηση δεν μας έχει αναφέρει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα» επισήμανε.
«Η μεγάλη μας ανησυχία είναι το νερό και η υγεία. Το καθαρό νερό είναι απαραίτητο για να αποφευχθούν ασθένειες που συνδέονται με αυτό. Κατά τη διάρκεια των πλημμυρών το νερό μολύνθηκε πολύ» τόνισε ο Τζουλιάνο.

Επιπλέον, η Παγκόσμια Τράπεζα θα διαθέσει το ποσό των 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο για την ανοικοδόμηση του βορείου τμήματος της χώρας, της πλέον πληγείσας περιοχής (που έχει μέγεθος σαν τη Βρετανία) θα χρειαστούν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (1,9 δισεκατομμύρια ευρώ). Ο ΟΗΕ έχει ζητήσει να συγκεντρωθούν 460 εκατομμύρια δολάρια, αλλά μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί το 35% του ποσού.

Σύμφωνα με την Ocha, το Πακιστάν είναι πιθανό να αντιμετωπίσει «ένα δεύτερο κύμα θανάτων», εάν δε δεχθεί βοήθεια.

Πηγή: Newsit

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog