Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Έλβις ζει…

- Advertisement -

Τριαντατρία χρόνια συμπληρώθηκαν χτες από το θάνατο του Ελβις Πρίσλεϊ …

Ο βασιλιάς του Rock ‘n Roll εξακολουθεί να χτυπάει κόκκινο στις πωλήσεις δίσκων ακόμη και μετά θάνατον.
Ο Ελβις Αρον Πρίσλεϊ γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισιπή. Γνωστός και με το ψευδώνυμο «Βασιλιάς του Rock ‘n Roll», ήταν τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός, ενώ θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους διασκεδαστές των τελευταίων 50 ετών.

Ο Ελβις Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ ανάμεσα στο 1956 και το 1977. Υπολογίζεται πως, έως και σήμερα, έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια, ακόμη και περισσότερες από μια φορές.
Το υβριδικό μουσικό είδος που πρότεινε ο Πρίσλεϊ (ένα κράμα μαύρων μπλουζ και λευκής κάντρι, η διεκδίκηση της αυθεντικής φωνής λαϊκών μαζών περασμένη από το κόσκινο της εμπορικής μόδας) οφείλει την επιτυχία του τόσο σε αυτά που έφερε στο φως όσο και σε αυτά που αποσιώπησε.

Για τους πλέον σκληροπυρηνικούς οπαδούς του ροκ εν ρολ, ο Ελβις είχε ήδη «πεθάνει», όταν επέστρεψε από το στρατό, στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Από εκεί και έπειτα, μία σειρά από ανώδυνες ηχογραφήσεις και ταινίες απομάκρυναν όλο και περισσότερο τον άνθρωπο που θεωρήθηκε κάποτε υποκινητής της νεανικής εξέγερσης από εκείνους που για μια σύντομη περίοδο έπεισαν το κοινό τους (και ίσως ακόμη τους εαυτούς τους) ότι η εξέγερση αυτή μπορούσε να αποκτήσει πραγματική υπόσταση.

Ετσι, την εποχή που ο Λένον ετοιμαζόταν για τη μετάβασή του στις ΗΠΑ και τις όλο και πιο ομιχλώδεις περιπέτειές του στην εκεί Νέα Αριστερά, ο Πρίσλεϊ φωτογραφιζόταν με τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον και κατήγγελλε τους Μπιτλς για χρήση ναρκωτικών.
Ο Πρίσλεϊ, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Grammy, εκ των οποίων 3 φορές ήταν και ο νικητής. Εκτός της καριέρας στη μουσική, ο Πρίσλεϊ συμμετείχε και σε 33 κινηματογραφικές ταινίες. Ακόμη, ιστορικές έχουν μείνει οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τα ειδικά αφιερώματα που του έγιναν.

Πέθανε πρόωρα το 1977 σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή αρρυθμία, ένας θάνατος που ήρθε πιο γρήγορα κυρίως λόγω της κακής διατροφής, των εξουθενωτικών ωραρίων αλλά και των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες. Παρ’ όλα αυτά, μετά το θάνατό του, υπήρξε σύγχυση, ακόμη και φημολογία πως ο Πρίσλεϊ ζει έως και σήμερα.

Δείτε το video

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog