Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οκτώ φωτιές σε εξέλιξη…

- Advertisement -

Σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες… Το έργο της Πυροσβεστικής όμως δυσχεραίνει, καθώς πλέον η βοήθεια από αέρος έχει σταματήσει. Αναλυτικά:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 14.50 σε δασική έκταση στην περιοχή Μαψός του δήμου Νεμέας, είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο, όπως μας δήλωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, βρέθηκαν πολύ γρήγορα 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ στο έργο τους συνδράμουν πολίτες. Το έργο του συντονισμού έχει ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου. Σημαντικό πάντως είναι το γεγονός ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια

Λίγο μετά τις 15.30 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Παλάμπας Θεσπρωτίας. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα.

Πυρκαγιά όμως ξέσπασε και στον Γαλατά Τροιζηνίας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες, με 7 οχήματα. Λίγο μετά τις 19.30 οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Στις 17.10 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κρύα Λευκάδος. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 48 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύει από τα 5 μποφόρ του αέρα, που φυσά στην περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση, στα Σιμοτάτα Κεφαλλονιάς. 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα έπεσαν πολύ γρήγορα στις μάχες με τις φλόγες. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση με πουρνάρια, σχοίνα και χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Δύο μεγάλες φωτιές μαίνονται από το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις στην Ζάκυνθο.  Η πρώτη ξέσπασε στις 18:15 στην περιοχή “Νταμάρια” Λιθακιάς ενώ η δεύτερη εκδηλώθηκε τριανταπέντε λεπτά αργότερα στο Καταστάρι. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα.

Τέλος, σε σχετική ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog