Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πώς να καταλάβετε ότι η σύντροφός σας είναι παθολογική ζηλιάρα

- Advertisement -

Η ζήλια τρέφει τον έρωτα, έτσι δεν είναι; Θέλεις η σύντροφός σου να σε ζηλεύει τόσο όσο χρειάζεται για να δείχνει το ενδιαφέρον της για σένα, αλλά να μη σου γίνεται και τσιμπούρι στο λαιμό.

Τώρα, αν τα πράγματα έχουν ξεφύγει λίγο από το έλεγχό σου και σου κάνει σκηνή ακόμα και γιατί παραγγέλνεις καφέ σε ξανθιά σερβιτόρα, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να σκεφτείς πολύ σοβαρά αν θα παραμείνεις μαζί της ή όχι. Γιατί προφανώς, δεν είναι απλά ζηλιάρα. Κι αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει προ το καλύτερο όσο προχωρά η σχέση σας.

Το ML συγκέντρωσε τις 10 συμπεριφορές που πρέπει να σε βάλουν σε υποψίες και να σε βγάλουν γρήγορα από τη δύσκολη κατάσταση. Κάποιες από αυτές έχουν συμβεί σε μας ή σε φίλους. Σίγουρα όχι όλες μαζί ταυτόχρονα. Γι αυτό και πιθανώς να σού φανούν υπερβολικά όλα αυτά, όμως πίστεψέ μας, αακόμα και τα μισά να σού συμβαίνουν, τότε μάλλον έχεις μπλέξει.

Δεν κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να σε ελέγχει

Αν η σχέση σας μοιάζει με αστυνομικό μυθιστόρημα, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο, ότι έχεις να κάνεις με παλαβιάρα. Τι κάνει: σε καλεί άπειρες φορές μέσα στη μέρα για να δει που είσαι, σε ρωτάει τι κάνεις και με ποιον το κάνεις, πιθανότατα στο κινητό που σου αγόρασε εκείνη, γι’ αυτό το σκοπό. Τσεκάρει το λογαριασμό του κινητού σου κι αν βρει κάποιον αριθμό που δεν ξέρει, τον καλεί για να μάθει σε ποιον ανήκει. Επίσης, κάθεται και στον υπολογιστή σου και ψάχνει στο «history» για να βρει, μάλλον, πορνογραφικό υλικό.

Παρακολουθεί δελτία κίνησης των δρόμων για να σιγουρευτεί ότι άργησες να γυρίσεις στο σπίτι επειδή όντως είχε κίνηση στο δρόμο. Κάνει ότι συμμαζεύει το σπίτι σου, ενώ στην ουσία ψάχνει να βρει αποδεικτικά στοιχεία για το ότι εσύ έχεις κάνει την κουτσουκέλα σου. Πλένει τα ρούχα σου αναζητώντας δείγματα κραγιόν, γυναικείου αρώματος ή κάποιου τηλεφώνου στις τσέπες τους.

Τέλος, αν βρει κάτι σου το παρουσιάζει αρχίζοντας τις τσιρίδες, πριν προλάβεις να αρθρώσεις λέξη. Αν δε βρει τίποτα, απλά συνεχίζει το ψάξιμο.

Σε κατηγορεί ότι την απατάς κάθε εβδομάδα

Είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ακόμα κι αν της αποδείξεις ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αθωότητά σου, ζητάει συγνώμη για τις υποψίες της, αλλά την επόμενη εβδομάδα κάνει ακριβώς τα ίδια.

Δε θέλει να βγαίνεις με τους φίλους σου…

Φυσικά, θα υποθέσει ότι το μοναδικό πράγμα που κάνετε είναι να γκομενίζετε, οπότε οι σεξουαλικές ευκαιρίες που έχεις είναι πολλές. Άσε που είσαι εντελώς αδύναμος χαρακτήρας και μπορεί ο καθένας να σε παρασύρει εύκολα στο βούρκο.
Όταν δε, επιστρέφεις στο σπίτι είσαι αναγκασμένος να δώσεις πλήρη αναφορά μέχρι και για το τελευταίο δευτερόλεπτο που ήσουν μακριά της και δη, με τους φίλους σου.

…και ειδικά αν έχεις φίλους μπακούρια
Μία ζηλιάρα γυναίκα θέλει -όπως ήδη προαναφέραμε- να έχει τα πάντα υπό έλεγχο. Για εκείνη, όλοι οι γνωστοί σου μπορεί να αποτελούν πιθανούς εχθρούς στη δική της σφαίρα φαντασίας. Μπορεί να σε ξεμυαλίσουν, να σε απομακρύνουν από κοντά της και να κάνουν κακό στο αθώο μυαλό σου. Και οι ελεύθεροι φίλοι σου μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά.

Επίσης, μπορεί να θέλει να μην έχεις καθόλου φίλους. Ναι, παίζει κι αυτό.

Σου κάνει σκηνές μπροστά σε κόσμο
Προσωπικά, δεν έχω κάτι χειρότερο από αυτό. Δεν υπάρχει μέρος, ώρα ή οτιδήποτε άλλο που να σκεφτεί ότι ίσως δεν πρέπει να εκφράσει τη ζήλια της εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να είναι μπροστά στην οικογένειά σου, τους φίλους, τους συναδέλφους, σε αγνώστους. Δεν έχει πρόβλημα, μπορεί να εξαπολύσει τις κατηγορίες της άσχετα αν την κοιτούν τις υστερίες της δεκάδες ζευγάρια μάτια.

Ακόμα χειρότερα, επειδή όχι μόνο έχει χάσει την ψυχραιμία της, αλλά και τα λογικά της, είναι πολύ πιθανό να σε χτυπήσει κιόλας. Τώρα τσίμπημα θα είναι; Κλωτσιά; Χαστούκι; Δεν ξέρω. Πάντως, θα τις φας. Αυτό είναι σίγουρο.

Υποψιάζεται ότι την απατάς με κάποια συνάδελφό σου
Κάθε φορά που αργείς να γυρίσεις από τη δουλειά, την απατάς με κάποια συνάδελφό σου. Και είναι σίγουρη γι’ αυτό. Οπότε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα εμφανίζεται απρόσκλητη στο γραφείο σου και θα μπαίνει χωρίς καν να χτυπά την πόρτα. Είναι δεδομένο ότι ζηλεύει τις συναδέλφους σου και δε μπορεί να δεχτεί το γεγονός ότι υπάρχουν ελκυστικές γυναίκες στον ίδιο χώρο με σένα.

Εμφανίζεται στο bar που έχεις πάει με τους φίλους σου
Την πρώτη φορά θα το κάνει να μοιάζει με σύμπτωση. Κι αφού βρέθηκε κι εκείνη στον ίδιο χώρο, είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε λίγο χρόνο μαζί. Ή μήπως θα ήταν καλύτερα να γυρνούσατε σπίτι;

Δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να κάθεται σε μια γωνίτσα ήσυχα ήσυχα, όσο εσύ θα διασκεδάζεις με τους φίλους σου. Απλά μη μάθει ότι κανονίζετε έξοδο σε στριπτιτζάδικο, θα σε πάρει και θα σε σηκώσει.

Κάνει ανάκριση στους φίλους σου
Σίγουρα έχει τους δικούς της …πράκτορες, αλλά δεν της είναι καθόλου δύσκολο να περάσει τα όρια και να αρχίσει τις ερωτήσεις στους φίλους σου, με μοναδικό σκοπό να κατασκοπεύσει εσένα. Και βέβαια δε θα κάνει αθώες ερωτήσεις. Είναι μαιτρ των μεθόδων ανάκρισης του FBI. Θα ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα, θα κολακέψει το φίλο σου για να ανοιχτεί, μπορεί μέχρι και ψέμματα να πει εναντίον σου προκειμένου να τον εξοργίσει και να τον αναγκάσει να τα “ξεράσει” όλα για σένα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταστρέψει οποιαδήποτε φιλική σου επαφή, ώστε να μάθει όλα όσα δεν της λες. Βασικά, είναι 100% σίγουρη ότι της λες ψέματα και το μόνο που θέλει αυτή τη στιγμή είναι να σε ξεσκεπάσει.

Ενοχλείται με τα πάντα
Κάθε λεπτό που περνάς μαζί της αποτελεί ένα λεπτό που δεν είσαι με κάποια άλλη γυναίκα. Το ότι περνάς λίγο χρόνο μόνος σου κάνοντας εντελώς αθώα πράγματα, της φαίνεται εξωπραγματικό. Ακόμα κι όταν επισκέπτεσαι την οικογένειά σου. Τα λόγια και τις πράξεις σου, θα τις πλάσει στο μυαλό σου σε ένα ακαταλαβίστικο, αλλά βολικό για εκείνη, σενάριο και φυσικά θα σε βγάλει ψεύτη. Πάντα θα φταις για ό,τι κάνεις και δεν κάνεις.

Γίνεται θηρίο όταν κοιτάς άλλες γυναίκες
Υπάρχει ένας κανόνας εδώ: Οι γυναίκες ζηλεύουν περισσότερο τις γυναίκες που κοιτούν αυτές, παρά αυτές που κοιτάς εσύ. Έτσι, ακόμα κι όταν τα μάτια σου δεν ακολουθούν μια επιβλητική παρουσία, εκείνη θα πιστέψει ότι μπορεί να την ξέρεις κιόλας και δεν την κοίταξες για να μη δώσεις στόχο.
Βασικά, θα πιστέψει ότι σε έλκει οτιδήποτε κινείται και έχει δύο στήθη. Φυσικά, στον όλο παραλογισμό προστίθενται και οι γυναίκες που βλέπεις στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Πηγή: menslounge.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog