Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Κάηκαν” από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο facebook

- Advertisement -

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχημάτισε δικογραφία σε βάρος μίας 28χρονης και δύο ειδικών φρουρών, 28 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής για παράβαση του άρθρου 184 Ποινικού Κώδικα «διέγερση και πρόκληση στην τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος».

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν αναρτήσει στο facebook φωτογραφίες, που τους απεικόνιζαν να κάθονται σε τραπέζι, πάνω στο οποίο είχαν τοποθετήσει δύο πιστόλια, χαρτονομίσματα, κινητά τηλέφωνα, καθώς και λευκή σκόνη, ενώ ο ένας εξ αυτών προέβαινε σε ενέργεια, η οποία παραπέμπει σε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους ίδιους στο σπίτι ενός εκ των δύο ειδικών φρουρών και διαπιστώθηκε ότι τα όπλα ήταν τα υπηρεσιακά τους όπλα, τα τηλέφωνα τα προσωπικά τους κινητά ενώ η σκόνη ήταν αλεύρι.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους ανάρτησαν τις φωτογραφίες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς για να γελάσουν, ενώ όταν αντιλήφθηκαν τις συνέπειες των πράξεών τους, τις απέσυραν. Επιπλέον, ο ένας ειδικός φρουρός, με σκοπό τη συγκάλυψη της συμπεριφοράς του, υπέβαλλε ψευδή έγκληση σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος δήθεν ανάρτησε τις φωτογραφίες αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε κατασκευασμένες.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο ειδικοί φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, τόσο για τη διάπραξη των ανωτέρω ποινικών αδικημάτων όσο και για συμπεριφορά ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα τους και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πηγή: Newsbeast

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog