Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επικίνδυνο για τα δόντια το σκουλαρίκι στη γλώσσα

- Advertisement -

Τα άτομα που φορούν σκουλαρίκι στη γλώσσα αναπτύσσουν κενά μεταξύ των μπροστινών δοντιών, ως αποτέλεσμα του παιχνιδιού που κάνουν με το σκουλαρίκι, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Orthodontics.

Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο εξηγούν ότι εκτός από την ανάγκη κοσμετικών επεμβάσεων για την αποκατάσταση των οδοντικών κενών, τα άτομα κινδυνεύουν επίσης να εκδηλώσουν λοιμώξεις.

Στη μελέτη αναφέρεται η περίπτωση ενός ασθενή που χρειαζόταν να φορέσει σιδεράκια για την διόρθωση του κενού μεταξύ των δοντιών.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι όσοι έχουν σκουλαρίκι στη γλώσσα τείνουν να πιέζουν το σκουλαρίκι προς τα δόντια και ασυνείδητα δημιουργούνται κενά και άλλα προβλήματα.

Ειδική αναφορά κάνει η Δρ Σαουσαν Ταμπαα στην περίπτωση μιας 26χρονης ασθενούς που δεν είχε κενό μεταξύ των δοντιών της πριν αποφασίσει να φορέσει σκουλαρίκι στη γλώσσα της.

Ύστερα από επτά χρόνια, δημιουργήθηκε κενό μεταξύ των δύο μπροστινών δοντιών της άνω γνάθου, επειδή όπως παραδέχθηκε η ίδια, συχνά πίεζε το μεταλλικό σκουλαρίκι ανάμεσα στα δόντια της.

Η ερευνήτρια εξηγεί ότι το τρύπημα της γλώσσας μπορεί να συντελέσει και σε σοβαρότερες βλάβες, καθώς έχει ήδη ενοχοποιηθεί για αιμορραγίες, μολύνσεις, τραυματισμούς των ούλων και αποστήματα στον εγκέφαλο.

Πηγή: health.in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog