Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Θωρακίζονται γιατί προβλέπουν μεγάλες αναταραχές και τα ‘ρίχνουν’ στην τρομοκρατία.

- Advertisement -

Τέλος στα φθηνά υβριδικά. Επιστροφή στα θωρακισμένα. Ο φόβος της τρομοκρατίας ανατρέπει και τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των εξόδων στις μετακινήσεις υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων. Παράλληλα τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε 50 υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς ζητεί με νέο, απόρρητο 20σέλιδο έγγραφό της η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με τον φόβο μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης εκπονείται νέο σχέδιο ασφαλείας για το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο και το Κοινοβούλιο.
Στο έγγραφο με τίτλο «Εφαρμογή Διαδικασιών για την Ασφάλεια και την Πρόσβαση σε Εγκαταστάσεις» που αποστέλλεται αυτές τις ημέρες σε υπουργούς, γενικούς γραμματείς και υπευθύνους ασφαλείας των δημοσίων υπηρεσιών γίνεται εκτεταμένη αναφορά στον τρόπο..
..με τον οποίο θα ελέγχονται ύποπτα πρόσωπα που εισέρχονται στα κτίρια, στον εντοπισμό αυτοκινήτων που μπορεί να είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά, αλλά και στον έλεγχο των ύποπτων δεμάτων. Την ίδια στιγμή, για λόγους ασφαλείας, αποφασίζεται να αντικατασταθούν τα υβριδικά οχήματα με θωρακισμένα.
Η σύνταξη του 20σέλιδου εγγράφου πρέκυψε κατόπιν συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. με τη Εuropol και αξιωματικούς που ασχολούνται με τη δίωξη των οργανώσεων «αντάρτικου πόλης» σε όλη την Ευρώπη. Στο εν λόγω έγγραφο περιγράφονται δεκάδες μέθοδοι αναγνώρισης ύποπτων κινήσεων, ενώ δίνονται σαφείς εντολές για τη θωράκιση των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών. Γι αυτόν τον λόγο θεωρείται απαραίτητο να αποκτηθούν συσκευές-σαρωτές δεμάτων, σκάνερ, μαγνητικές πύλες κτλ. – που μπορεί να αποτρέψουν την εισβολή ενόπλων ή την αποστολή δέματος-βόμβα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι παρά την κινητοποίηση που υπήρξε μετά την έκρηξη του δέματος-βόμβα που σκότωσε τον Γιώργο Βασιλάκη, ελάχιστες ουσιαστικές κινήσεις έγιναν σε υπουργεία και δημόσιους φορείς για τη λήψη μέτρων ασφαλείας που μπορεί να αποτρέψουν νέο αιματηρό χτύπημα. Κι α; υτό τη στιγμή που ο περιώνυμος μηχανισμός ολυμπιακής ασφάλειας ο οποίος προέβλεπε τη συνεχή προστασία όλων των υπουργείων και των κρίσιμων υποδομών, έχει ουσιαστικά διαλυθεί…
Οσον αφορά τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου και άλλες «κρίσιμες» εγκαταστάσεις, σε πρόσφατους ελέγχους έχουν βρεθεί πολλά «τρωτά» σημεία και ήδη εκπονείται νέο, συμπληρωματικό πρόγραμμα θωράκισής τους.
πηγή:tovima

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog