Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φθηνότερα ενοίκια για φοιτητές φέτος.

- Advertisement -

Με ευκαιρίες για φθηνά ακίνητα, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε φέτος το…
..κυνήγι της φοιτητικής στέγης. Κάθε χρόνο, χιλιάδες νέοι φοιτητές αρχίζουν αυτή την περίοδο την αναζήτηση, για να βρουν “φθηνό” σπίτι στον τόπο που βρίσκεται η σχολή τους. Υπολογίζεται ότι ενοικιάζονται πάνω από…..
100.000 σπίτια από φοιτητές και κάθε οικογένεια ξοδεύει μόνο για ενοίκιο από 3.000 έως 6.000 ευρώ, ετησίως.
Μετά την πτώση των τιμών στα ακίνητα και τις ενοικιάσεις των επαγγελματικών χώρων, παρατηρείται μια σταδιακή υποχώρηση και στις τιμές των φοιτητικών ενοικίων. Η υποχώρηση κυμαίνεται από 7% για τις γκαρσονιέρες και φθάνει έως και περίπου 15% για τα μεγάλα διαμερίσματα. Στην Aθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχει υπερπροσφορά παλαιών διαμερισμάτων σε τιμές που κυμαίνονται από 200 έως 350 ευρώ, το μήνα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες “φοιτητουπόλεις”, το μέσο ενοίκιο πέφτει σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.
Φθηνότερες οι… φοιτητουπόλεις
Όπως όλα δείχνουν, το φετινό φθινόπωρο διαφοροποιείται από τα προηγούμενα στο γεγονός ότι οι τιμές κινούνται σε πτωτική τροχιά, λόγω της οικονομικής κρίσης και όπως εκτιμούν οι κτηματομεσίτες, είναι η πρώτη υποχώρηση των φοιτητικών ενοικίων, που γίνεται στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία.
Η υποχώρηση των φοιτητικών ενοικίων κυμαίνεται από 7% για τις γκαρσονιέρες και φθάνει έως και περίπου 15% για τα μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία ενοικιάζονται σε δυο ή τρεις φοιτητές μαζί.
Στην Aθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχει υπερπροσφορά παλαιών διαμερισμάτων σε τιμές που κυμαίνονται από 200 έως 350 ευρώ, το μήνα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες “φοιτητουπόλεις”, το μέσο ενοίκιο ανέρχεται σε χαμηλότερα επίπεδα.
Ο κ. Γιάννης Ρεβύθης, πρόεδρος της Ένωσης Μεσιτών Αθηνών-Αττικής, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι η φοιτητική στέγη φέτος θα είναι πιο οικονομική κυρίως για τα παλιά διαμερίσματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η μείωση στα παλιά διαμερίσματα ανέρχεται σε ποσοστό 7%-8%. “Οι τιμές για τις γκαρσονιέρες κυμαίνονται στα 200-250 ευρώ, ενώ για τα δυάρια στα 280-350”, σημείωσε ο κ. Γ. Ρεβύθης.

πηγή:ksipnistere

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog