Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αναβίωση των αρχαίων Ηραίων!

- Advertisement -

Για τέταρτη συνεχή χρονιά αναβίωσαν τα αρχαία Ηραία στο..
..Πυθαγόρειο, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ένα αθλητικό δρώμενο, το οποίο πάει σε βάθος 2200 χρόνων, στη Σάμο. Οι Αθλητικοί γυναικείοι αγώνες λάμβαναν χώρα κάθε 4 χρόνια και ήταν αφιερωμένοι ….
στην θεά Ήρα. Στο πλαίσιο της αναβίωσης, εκατοντάδες κοπέλες, ιέρειες, υποδέχονται τις αθλήτριες του νυχτερινού αγώνα δρόμου από τον αρχαίο ναό της Ήρας ως το λιμάνι Πυθαγορείου, όπου γίνεται η αφή της φλόγας με πλούσια ηχητικά, φωτιστικά και τεχνολογικά εφέ.
Οι αθλήτριες μεταφέρουν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι και των πανανθρώπινων αξιών που εκπροσωπεί το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Μετά την τελετή υποδοχής των αθλητριών ακολούθησε χοροθέατρο της Αλεξάνδρας Δανιήλ με φωτιστικά, οπτικά και τεχνολογικά εφέ.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια, που πλέον έχει γίνει θεσμός για την Σάμο και συγκεντρώνει αρκετούς φίλους από πολλές γωνιές του εξωτερικού.

πηγή:ksipnistere

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εχουμε κα εμεις ενα ηραιον, αλλα δεν εχει μιζα εκει γι αυτο εχει πηξη στη ναυλον σακκουλα και στην αδιαφορια… σε αυτον τον δημο ειμαστε ολοι ζωα και οτι παθαινουμε μας αξιζει…

  2. Εμείς ασχοληθήκαμε ΜΟΝΟ με τον Αγ. Ανδρέα και κοντεύουμε να κάνουμε τη Σούζη ηρωϊδα,λες και αυτή μόνο εργάστηκε γι' αυτό. Βλέπεις δεν ταίριαζε με τα θρησκευτικά της το ΗΡΑΙΟ. Αυτό έμεινε στο Πέρα να το εφοδιάζει με πλαστικές σακούλες.

    Ανώνυμος

  3. εναι θεμα χρονου… θ αλλαξει η δημοτικη αρχη, και το ΗΡΑΙΟ ΜΑΣ θα αλλαξει εικονα… υπαρχουν νεα παιδια σε συνδιασμο που εχουν προτασεις και οραμα για το ΗΡΑΙΟ μας, απ οτι εχω ακουσει ειναι με τον κωστα λογοθετη

  4. Είναι πάντα καλοδεχούμενα τα νέα παιδιά.Τα καλά άστα κατά μέρος γιατί καήκαμε από τέτοιο.Σε ότι αφορά το Λογοθέτη ναι είναι πολύ καλός κύριος και σοβαρός αλλά από την νομαρχία που ήταν σύμβουλος δεν μπορούσε να κάνει κάτι για το Ηραίο;;;

    Ανώνυμος

  5. Έτυχε και άκουσα στο ράδιο,για εκδηλώσεις του Υπουργείου και της…..Αυστριακής Πρεσβείας(!?!?!) στην Κορινθία.Ξέρετε που γίνοντε οι εκδηλώσεις αυτές?
    Οι μισοί απο εμάς δέν θα ξέρουν τα χωριά αυτά….
    (χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους κατοίκους τους)
    Θέλω να πώ ένα κρίμα που έχουμε τόσα πολλά μέρη για εκδηλώσεις αλλά…………….
    Και πάλι καλά που την Παναγιά του Πράθη την έχουν οι Αγιοθεοδωρήτες και την έχουν σουλουπώσει!!!!!!!!

  6. Οι νέοι στην πολιτική και οι νέοι στην κυριολεξία είναι και εγγυώνται το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.Εαν συμβαίνει τέτοια πρόσωπα να στελεχώνουν τον συνδυασμό του ΛΟΓΟΘΕΤΗ ακόμα καλύτερα για όλους μας.Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αλλάξει η νοοτροπία ετών στα δημοτικά δρώμενα, όπου μας οδήγησε σε μεμψημηρία-μετριότητα-ασχετοσύνη και γενικά καθεστωτική αντίληψη σχετικά με τη διοίκηση του ΔΗΜΟΥ.Φίλοι ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων συστρατευθείτε γύρω από νέα στελέχη και απορρίψτε κάθε παλιό και προβληματικό………..

  7. Προς τον φίλο 3:16.

    Όλοι συμφωνούμε με την ανάγκη για νέους .Όλοι όμως συμφωνούμε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει σωστό μίγμα από νέους και παλιούς έμπειρους αλλά τίμιους σε ένα δημοτικό συμβούλιο . Αυτό το καλό μίγμα είναι που θα πρέπει να αναζητήσουμε σαν δημότες και όχι μόνο το ένα από τα δύο. Μην ξεχν΄ς φίλε ότι δοκιμάσαμε και καήκαμε με τις νέες ιδέες Γκιώνη. Ποντάραμε σε νέες ιδέες και νέους και κοντεύουμε να ξεχάσουμε το όνομά μας.Ας σταματήσουμε να κοιτάμε με το ένα μάτι γιατί θα πέσουμε σε νέο μάπα καρπούζι.

    Ανώνυμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog