Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αδαμίδης: ο Τσακίρης είναι γραφικός και τσάτσος…

- Advertisement -

Σε έξαλλη κατάσταση ο πρόεδρος της ΑΕΚ μετά τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κωνσταντίνο Τσακίρη και συνέστησε ψυχραιμία στον κόσμο της ομάδας.
Επίσης ο Αδαμίδης αναφέρθηκε στο χρονικό της προσπάθειας του να βρεθεί λύση και εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι το παιχνίδι θα γίνει στη Νέα Σμύρνη. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στάυρος Αδαμίδης στον Sentra 103.3:

Θέλω να σας πω καταρχήν για το ιστορικό των τελευταίων 48 ωρών. Από χθες το πρωί που είδαμε την κατάσταση στο ΟΑΚΑ, αρχίσαμε αγώνα δρόμου για να βρούμε γήπεδο. Πήγαμε στον Παναθηναϊκό για τη Λεοωφόρο, αλλά μας αρνήθηκε γιατί παίζει πρωτάθλημα την Παρασκευή και ήθελε το γήπεδο για να προπονηθεί Τετάρτη και Πέμπτη. Πήγαμε στον Ατρόμητο και στον κ. Σπανό και προς τιμή του μας το έδωσε αμέσως το γήπεδο καταλαβαίνοντας πως πρόκειται για εθνικό θέμα και ότι διακυβεύονταν η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε και αυτός αμέσως να μας το δώσει το γήπεδο αλλά με διαβεβαιώσεις από την αστυνομία ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας.
Χθες τη νύχτα είδαμε ότι ίσως υπάρξουν προβλήματα με το γήπεδο του Περιστερίου ότι δεν πληρούσε ορισμένα κριτήρια της UEFA χωρίς να ξέρουμε ποια θα ήταν ακριβώς. Κάποια στιγμή επικοινώνησα μέσω μηνυμάτων με τον κ. Κιντή, αλλά με πρόλαβε διά τηλεφώνου ο κ. Νικητιάδης που μου είπε ότι μίλησε με τον κ. Τσακίρη και αυτός αρνήθηκε. Αρα δεν προχώρησε η επικοινωνία με τον κ Κιντή και δεν καταλαβαίνω τη δήλωση του κ. Τσακίρη περί χυλόπιτας . Εγώ δεν επικοινώνησα με τον κ. Τσακίρη, αλλά μέσω μηνύματος με τον Κιντή. Με πήρε πίσω, δεν το πρόλαβα, του είπα μέσω μηνύματος ότι τον ήθελα για το γήπεδο αλλά δεν χρειάστηκε να συνεχίσουμε λόγω αυτού που μου είπε ο κ. Νικητιάδης.

Σήμερα το πρωί ξεκινήσαμε επαφές με τον Ατρόμητο. Υπήρξαν προβλήματα το πρωί που ξεπεράσαμε το απόγευμα, αλλά από το μεσημέρι είχαμε μιλήσει με τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο, ο οποίος αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για εθνικό θέμα και όχι σε επίπεδο συλλόγων και δέχθηκε να μας το δώσει. Το γήπεδο δεν ανήκει στην ΠΑΕ Πανιώνιος αλλά στον Ερασιτέχνη και εμείς δεν το ξέραμε. Προς τιμή του αμέσως μας το έδωσε ο Ερασιτέχνης και το δηλώσαμε στην UEFA.

Μετά έγιναν τα τραγελαφικά που όλοι ξέρουμε. Είναι ντροπή, μια μαύρη νύχτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόλις μάθαμε για την κατάληψη είχαμε επαφές με την Αστυνομία και ζητήσαμε να απομακρύνει τους φιλάθλους από το γήπεδο. Αυτό δεν έγινε και έγιναν οι φθορές. Η Αστυνομία μας είπε ότι ήθελε να δει πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα και δεν υπήρχε εισαγγελική διαταγή για να απομακρύνει τον κόσμο.

Συνιστώ ψυχραιμία στους φιλάθλους της ΑΕΚ που φαντάζομαι αλλά και μαθαίνω μέσω μηνυμάτων ότι είναι εξαγριωμένοι. Δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό. Ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα θα είναι εναντίον της ΑΕΚ, εις βάρος της ΑΕΚ. Αν γίνει κάτι την Πέμπτη θα τιμωρηθεί η ομάδα, θα αποκλεισθεί από την Ευρώπη.

Για το αν προλαβαίνουν να διορθωθούν οι ζημιές, σχολίασε:

“Πιστεύουμε οι ζημιές θα επιδιορθωθούν. Άνθρωποι της ΑΕΚ είναι ήδη καθ’ οδόν για τη Νέα Σμύρνη για να δουλέψουν και να διορθωθούν οι ζημιές. Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με την ΠΑΕ Πανιώνιος. Ο γεωπόνος του γηπέδου υπακούει στην απλή λογική, που λέει ότι διακυβεύεται η φήμη όχι μόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και της Ελλαδας και ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων για να τελεσθεί ο αγώνας”.

Για τη δήλωση του κ. Τσακίρη ότι είναι Πανιώνιος και όχι τσάτσος του ποδοσφαίρου, σχολίασε:

“Δεν θέλω να μιλήσω για τον κ. Τσακίρη, τον παρακαλώ να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Οσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ξέρουν ότι πρόκειται περί γραφικού τύπου. Τον παρακαλώ να σταματήσει τις δηλώσεις και να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Μια διαπίστωση κάνω. Αν ερχόταν μια οποιαδήποτε ομάδα και μου ζητούσε το γήπεδο θα το έδινα”.
Για τους λόγους που δεν προκρίθηκε η λύση του «Γ. Καραϊσκάκης»: “Φοβούμενοι ότι ίσως υπάρξουν εκεί επεισόδια, μας προτάθηκε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά όλοι αποφασίσαμε να γίνει ο αγώνας παρουσία φιλάθλων της ΑΕΚ όπως αρμόζει σε μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι”.

Για το ποιος θα περιφρουρήσει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης από το μεσημέρι της Τετάρτης (25/8) αν «περάσει» την επιθεώρηση της UEFA, τόνισε:

“Εχουμε όλες τις διαβεβαιώσεις της αστυνομίας ότι υπάρχουν αρκετές διμοιρίες, πάνω από 500 ένστολοι αστυνομικοί και ισχυρές δυνάμεις γύρω από το γήπεδο. Δεν θα υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Συνιστώ ψυχραιμία στους φιλάθλους της ΑΕΚ αλλά και του Πανιωνίου. Πολύ λίγα πράγματα μας χωρίζουν. Θεώρησα ότι κάνοντας το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη θα ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να θάψουμε όλοι το τσεκούρι του πολέμου σε επίπεδο διοικήσεων και φιλάθλων. Διαψεύστηκα. Συνιστώ ψυχραιμία στον κόσμο της ΑΕΚ. Ο,τι και να γίνει θα είναι εις βάρος της ΑΕΚ”.

Για το αν υπάρχει εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δεν «περάσει» το γήπεδο της Νέας Σμύρνης:

“Δεν ξέρω. Θα το εξετάσουμε αύριο το πρωί. Βεβαίως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό. Σε επίπεδο UEFA όλες οι ελληνικές ομάδες αντιμετωπιζόμαστε ως φτωχοί συγγενείς της Ευρώπης είτε παίζουμε στο Champions League είτε στο Europa League. Οι καταστάσεις τις οποίες μερικοί εκ των παραγόντων μεθοδεύουν απλά χειροτερεύουν την κατάσταση.
Το να βγαίνει ο ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος μιας ομάδας και να λέει ότι δεν δίνουμε το γήπεδο στην ΑΕΚ είναι ντροπή. Είναι ντροπή”.

Για τη δήλωση του κ. Τσακίρη ότι δεν είναι τσάτσος, σχολίασε:

“Το λέει ο συγκεκριμένος κύριος που πριν 1,5 μήνα εμφανιζόταν ως ο πρωτοπόρος εξυγιαντής του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως μπροστινός και τσάτσος άλλων. Τώρα όμως προέχει το παιχνίδι. Ευχαριστούμε τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο για την κατανόηση και τη συνεργασία που έδειξε. Πιστεύω ότι η μεγάλη μάζα του κόσμου του Πανιωνίου κατανοεί την κίνηση αυτή. Εμείς ως ΑΕΚ αν βρισκόμασταν ίδια θέση το ίδιο θα κάναμε, θα το δίναμε. Για οποιαδήποτε ομάδα. Δεν είναι θέμα συλλόγων, αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Για το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις προς το ΟΑΚΑ και αγωγές:

“Βρισκόμαστε σε συζήτηση και θα το κάνουμε σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό. Ναι, αγωγή για διαφυγόντα κέρδη αλλά δεν έχουμε αποφασίσει προς πού ακόμα. Θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Να είστε σίγουροι ότι η ΑΕΚ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, είτε κατά της Αστυνομίας, του ΟΑΚΑ, οποιουδήποτε. Αλλά ας δούμε πώς θα πάνε οι επόμενες 48 ώρες. Είμαι σίγουρος ότι το παιχνίδι θα γίνει κανονικά την Πέμπτη και η ΑΕΚ θα προκριθεί. Όταν τελειώσει το παιχνίδι πάρα πολλοί θα πρέπει να απολογηθούν και πάρα πολλοί θα βρεθούν υπόλογοι για ό,τι έχει γίνει τις τελευταίες μέρες”.

Τέλος, για το αν υπάρχει συμφωνία για το «Γ. Καραϊσκάκης» αν δεν μπορέσει να γίνει το ματς στη Νέα Σμύρνη:
“Θα δούμε θα δούμε. Με όλες τις ομάδες έχουμε άριστη συνεργασία και με τον Ατρόμητο και με τον Ολυμπιακό. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε είναι το συγκεκριμένο”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog