Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tι γίνεται στο στρατόπεδο Κορίνθου με τις 2 αυτοκτονίες τις τελευταίες 10 μέρες;

- Advertisement -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΓΕΣ) -ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ Ν/Σ ΟΠΛΙΤΗ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την 22 Αυγούστου 2010, στις 03:30, ο νεοσύλλεκτος Στρατιώτης M.M, κατέληξε αιφνίδια κατά την διάρκεια του ύπνου του. Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης και ο Αρχηγός του ΓΕΣ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος.
Επίλαρχος Ιωάννης Ψωμάς
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Με αυτή την στυγνή και χωρίς συναίσθηση..
..ότι απευθύνονται στους γονείς και φίλους ενός 19χρονου παλικαριού που άφησε την τελευταία του πνοή που το Υποχρέωσαν να ασκήσει την Στρατιωτική θητεία στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Κορίνθου, ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μας ενημερώνουν για την νέα απώλεια.
Απώλεια μάλιστα που συνέβη στο ίδιο Κέντρο Εκπαίδευσης, αυτό της Κορίνθου, που ελάχιστες μέρες πριν άλλος ένας στρατιώτης, ο 27χρονος Π.Π. πέθανε επίσης από παθολογικά αίτια.
Και τότε όπως και σήμερα ΓΕΣ και Βενιζέλος-Μπεγλίτης περιορίστηκαν στο να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους και να ανακοινώσουν ότι τα αίτια διερευνώνται.
Μα ο 19χρονος φαντάρος είχε καταταχθεί στη Σειρά Αυγούστου (από Δευτέρα 16/8 έως Τετάρτη 18/8) και είχε περάσει από όλες τις εξετάσεις.
Πως μπορεί να πεθαίνει ξημερώματα Κυριακής από παθολογικά αίτια;
Μήπως για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι το Υγειονομικό Σώμα Νοσεί;
Ότι οι εξετάσεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων είναι εικονικές, οι γιατροί δεν επαρκούν για να επιτελέσουν ένα τεράστιο έργο, με αποτέλεσμα να υπάρχει λαθεμένη εικόνα για την υγειά των φαντάρων, οι οποίοι τελικά χάνονται εξαιτίας παθολογικών αιτίων;
Τα γεγονότα αυτά είναι γνωστά στο ΓΕΣ και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αντί όμως να νοιαστούν, να λάβουν μέτρα, βλέπουμε τους φαντάρους να χάνονται και το υπουργείο να ασχολείται με προπαγανδιστικά έργα που στόχο έχουν να φτιάξουν το πολιτικό προφίλ της πολιτικής ηγεσίας.
Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι αντίστοιχες της ΝΔ «για μια θητεία με κέντρο τον φαντάρο, με σεβασμό των δικαιωμάτων του» έχουν την ίδια κατάληξη:
Ο Στρατός παίρνει τα παλικάρια από τους γονείς και τους τα επιστρέφει νεκρά σε ένα φέρετρο τυλιγμένο σε σημαία!
Επαναλαμβάνουμε:
Η υποχρεωτική στράτευση αποτελεί κόλαση δωρεάν εργασιακής εκμετάλλευσης, εθνικιστικής χειραγώγησης των αναλώσιμων φαντάρων της πρώτης γραμμής, προάγγελος μιας ζωής χωρίς δικαιώματα, με στερήσεις, πειθάρχηση στις “εθνικές ανάγκες” όπως ορίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε.-ΔΝΤ.
Αλήθεια, ο διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Κορίνθου δεν νοιώθει την ανάγκη, δεν έχει το φιλότιμο να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
diktiospartakos.blogspot.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog