Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μουντομπάσκετ: Ποινές για Φώτση, Σχορτσιανίτη, Κρίστιτς, Τεόντοσιτς

- Advertisement -

Την «νύφη» για τα θλιβερά επεισόδια στο Ελλάδα-Σερβία πλήρωσαν τελικώς τέσσερις αθλητές.
Ο λόγος για τους Σέρβους Νέναντ Κρίστιτς και Μίλος Τεόντοσιτς, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με τρεις και δύο αγωνιστικές αντίστοιχα, ενώ από την εθνική Ελλάδας τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές ο Αντώνης Φώτσης και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Παράλληλα, επιβλήθηκε και πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ στην ΕΟΚ. Η ελληνική ομοσπονδία έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά των ποινών, κάτι που αναμένεται να κάνει. Αν παραμείνουν έως έχουν οι ποινές, αυτό σημαίνει πως ο Φώτσης και ο Σχορτσανίτης θα απουσιάσουν από την πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με την Κίνα, αλλά και από τον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο για την δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου.

O ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε για την ποινή δύο αγωνιστικών στους Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Είναι μια πρωτοφανής απόφαση για την ταχύτητα, τη μεθόδευση και την αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε. Αποδεικνύει ότι το σύστημα της FIBA είναι μονοκρατορία και πρέπει να αλλάξει και να εκδημοκρατιστεί. Είχα καταθέσει πλήρες σχέδιο για το διαχωρισμό της εκτελεστικής εξουσίας και ήταν ένας από τους λόγους που αντέδρασαν στη δική μου υποψηφιότητα. Εύχομαι αυτή η απόφαση να μην προδιαγράφει και άλλες προθέσεις».

Πηγή: sportnooz.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog