Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στα πράσινα ο Λουίς Γκαρσία

- Advertisement -

Ο Ισπανός Λουίς Γκαρσία ήταν η έκπληξη του Παναθηναϊκού λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Ο άλλοτε παίκτης των Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης συμφώνησε για συμβόλαιο ενός έτους με τους πρωταθλητές.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου (16:00) στην Αθήνα προκειμένου να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να επισημοποιήσει την ένταξή του στο ρόστερ των “πρασίνων”.

Την υπόθεση χειρίστηκε προσωπικά ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου τις επαφές με την πλευρά του Ισπανού και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις.

Να σημειώσουμε βέβαια πως δεν πρόκειται για φορ περιοχής που θα αγωνίζεται όταν δεν είναι διαθέσιμος ο Τζιμπρίλ Σισέ. Έχει πάντως την ευχέρεια να αγωνίζεται τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά, αλλά και πίσω από το μοναδικό προωθημένο. Είναι πάντως το στιλ παίκτη που είχε φωτογραφίσει προσφάτως ο Νίκος Νιόπλιας, αφού μπορεί να καλύψει και το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Καταλανός είναι παιδί των φημισμένων ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, αλλά πρώτου κερδίσει μία θέση στην πρώτη ομάδα των “μπλαουγκράνα” έκανε το… αγροτικό του σε Βαγιαδολίδ, Τολέδο και Τενερίφη. Έχει επίσης αγωνιστεί σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Λίβερπουλ μετρώντας στην πλούσια θητεία του στα ισπανικά και τα αγγλικά γήπεδα 87 γκολ και 360 συμμετοχές. Μάλιστα στην πορεία για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τους “κόκκινους” του Μέρσισαϊντ το 2005, παρέα με το Τζιμπρίλ Σισέ, είχε ενεργό ρόλο, σκοράροντας σε προημιτελικό και ημιτελικό. Την ίδια σεζόν μπήκε στην καλύτερη 11άδα.

Παράλληλα, μετρά 18 συμμετοχές και 4 γκολ με την Εθνική Ισπανίας.

Πέρυσι είχε μια μάλλον προβληματική σεζόν με τη Ράθινγκ Σανταντέρ, παίζοντας σε 15 παιχνίδια. Έλυσε προ ημερών το συμβόλαιο του, παρόλο που το καλοκαίρι του 2009 είχε υπογράψει για δύο σεζόν.

Πηγή: contra.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog