Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξάνθη Παναθηναϊκός 1-1 (video)

- Advertisement -

Η Ξάνθη απάντησε με τον Έλιγκτον στο γρήγορο γκολ του Πετρόπουλου και ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός είχε την πρώτη απώλεια (1-1) με το καλημέρα στη νέα Super League. Νιόπλιας: “Πρέπει να προχωρήσουμε”. Κεχαγιάς: “Το πιστέψαμε” (video).

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να ωφεληθεί από το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά στο 9′ ο Πετρόπουλος (μετά από φάουλ του Λέτο). Αντί όμως οι “πράσινοι” να χτίσουν πάνω στο γρήγορο προβάδισμα που εξασφάλισαν, επαναπαύτηκαν, έχασαν τον ενθουσιασμό που είχαν και έπαψαν να πιέζουν όπως στο πρώτο 20λεπτο.

Όχι ότι κινδύνευσαν από μια νωθρή Ξάνθη που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τόσο στην άμυνα από τις πτέρυγες (Μπέρτος με Λέτο και Τζάγκι με Γκοβού) όσο και στην κυκλοφορία της μπάλας. Από τη στιγμή όμως που οι πρωταθλητές πράσινοι δεν έφτασαν στο 2-0, στη μοναδική ευκαιρία που είχαν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου με τον Γκοβού στο 33′, η εικόνα άλλαξε άρδην.

Δουλεύοντας καλύτερα στη μεσαία γραμμή, οι “ακρίτες” κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σταδιακά απέκτησαν τον έλεγχο. Όταν δε ο Έλιγκτον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην πράσινη άμυνα από τον Καντέ και ισοφάρισε στο 51′, στην πρώτη αξιόλογη φάση της Ξάνθη στην περιοχή του Τζόρβα, τα δεδομένα μεταβλήθηκαν ολοκληρωτικά.

Γεμάτοι αυτοπεποίθηση οι παίκτες του Κεχαγιά, δεν έχασαν ούτε μία μονομαχία όταν βρίσκονταν σε θέση άμυνα και έκλεισαν επιτυχώς τους διαδρόμους προς την περιοχή του Γκσμπούρνινγκ, ο οποίος είχε μόνο για τα μακρινά σουτ να ανησυχεί. Όπως αυτά των Σπυρόπουλου και Καραγκούνη που έδιωξε με δυσκολία. Όμως εξαιρουμένης της κεφαλιάς του Γκοβού στο 73′ και τη σέντρα σουτ του ίδιου στο 93′ που έδιωξε με ρίσκο ο Σταθάκης ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε. Δεν είχε καθαρό μυαλό και εγκλωβίστηκε στο παιχνίδι από τον άξονα χωρίς να βρίσκει διόδους.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog